Kahramanmaraş’ta hemşirenin bir bebeği daha darbettiği görüntüler ortaya çıktı
Kahramanmaraş’ta 5 günlükken darbedilerek bedensel ve zihinsel engelli kaldığı iddia edilen bebeğin davası sürerken, tutuklu hemşirenin aynı nöbette bir bebeği daha darbettiği güvenlik kamerası görüntüleriyle tespit edildi.
Kahramanmaraş'ta Deniz Esin Bozoklar’ın (5), henüz 5 günlükken darbedilerek bedensel ve zihinsel engelli kalmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık’ın (33), aynı serviste başka bir bebeği daha darbettiği belirlendi. Hastanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Bağrıyanık’ın bebeğe tokat attığı görüldü. Görüntüler üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir soruşturma başlatıldı.
5 günlük bebeğe şiddet iddiası
Sema ve Abdullah Bozoklar çiftinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen bebekleri Deniz Esin Bozoklar, düşük kilolu doğduğu gerekçesiyle kuvöze alındı. 26 Mayıs 2021’de yenidoğan servisinde görevli hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık, iddiaya göre kan almaya çalıştığı sırada huysuzlanan bebeğin başına defalarca vurdu ve bacaklarını sıktı. Yaklaşık 14 dakika süren işlem sırasında bebeğe sık sık şiddet uygulandığı, bu sırada bebeğin bacağının kırıldığı öne sürüldü.
Şiddet 5 gün sonra fark edildi
Deniz Esin Bozoklar’ın darbedildiği, 31 Mayıs 2021’de başka bir hemşirenin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Bunun üzerine hastane yönetimi, hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık’ın sözleşmesini feshederek görevine son verdi. Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde Bağrıyanık hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Görüntüler ortaya çıktı, tutuklandı
Dava sürerken, Deniz Esin Bozoklar’a şiddet uygulandığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 22 Ocak’ta görülen duruşmada, sanık Hazel Dırık Bağrıyanık’ın katılmaması üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde polise teslim olan Bağrıyanık, 25 Ocak’ta sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aynı nöbette ikinci darp tespit edildi
Mahkeme, güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi için bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda, Hazel Dırık Bağrıyanık’ın aynı nöbet sırasında Deniz Esin Bozoklar’dan önce başka bir bebeği daha darbettiği belirlendi. Görüntülerde Bağrıyanık’ın bebeği yatağına yatırarak tokat attığı anların açık şekilde yer aldığı ifade edildi. Raporun mahkemeye sunulmasının ardından, Bağrıyanık hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
“Bir anlık gafletle yaptım”
Tutuklanan hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık, mahkemede verdiği savunmada pişman olduğunu belirterek, “Bir anlık gaflet ve refleksle yaptım. Asla zarar verme amacım yoktu” dedi.
Kurs belgesi dikkat çekti
Öte yandan Hazel Dırık Bağrıyanık’ın, ‘Aşırı Düşük Doğum Ağırlıklı Bebeğe Yaklaşım Kursu’na katıldığı ve aldığı sertifikayı sosyal medya hesabından paylaştığı da ortaya çıktı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.