Kars'ta sağanak yağış sonrası taşkın: Hortum korkuttu
Kars genelinde etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışlar, kırsal bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Mezra köyünde taşan dereler nedeniyle ev ve ahırlar sular altında kalırken, Kozluca köyü yakınlarında oluşan hortum ise bölge halkına korku dolu anlar yaşattı.
Kentte aralıklarla devam eden kuvvetli yağışlar, özellikle tarım ve hayvancılıkla geçinen kırsal kesimlerde ciddi hasara yol açtı. Kars merkeze bağlı Mezra köyünde, aşırı yağışlar sonrasında derelerin debisi hızla yükseldi. Yağışın etkisiyle taşan sular, kısa sürede yerleşim alanlarına girerek birçok evin ve ahırın bulunduğu bölgeleri sular altında bıraktı. Köy sakinleri kendi imkanlarıyla önlem almaya çalışırken, yaşanan sel baskını maddi zarara neden oldu.
Kozluca köyünde 10 dakika süren hortum paniği
Sağanak yağışın beraberinde getirdiği diğer bir doğa olayı ise Kars merkez Kozluca köyü civarında görülen hortum oldu. Aniden ortaya çıkan ve gökyüzü ile yeryüzünü birbirine bağlayan hortum, bölgedeki vatandaşlar tarafından endişeyle takip edildi. Cep telefonu kameralarına yansıyan ve yaklaşık 10 dakika boyunca etkili olan hortum, tarımsal alanlarda kısa süreli bir paniğe sebep oldu.
Can kaybı yaşanmaması tek teselli oldu
Nadir rastlanan bu doğa olayının ardından bölgede yapılan incelemelerde, hortumun herhangi bir can kaybına veya ciddi bir maddi hasara yol açmadığı belirlendi. Yetkililer, bölgedeki olumsuz hava koşullarının bir süre daha etkili olabileceği konusunda vatandaşları tedbirli olmaları yönünde uyardı. Sel sularının çekilmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarının başlatılması bekleniyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.