Kayısı ağacından düşerek ağır yaralandı! İki buçuk saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu

17:06, 15/07/2026, Çarşamba
Kayısı ağacından düşerek ağır yaralandı! İki buçuk saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu
Batman

Batman’ın Gercüş ilçesinde kayısı toplarken ağaçtan düşerek ağır yaralanan 58 yaşındaki Orhan Avcı, 2,5 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Gercüş ilçesine bağlı Akyar köyünde yaşayan 5 çocuk babası Orhan Avcı (58), bahçesindeki kayısı ağacına merdivenle çıkarak kaysı toplamak istedi. Bu sırada dengesini kaybederek sert zemine düşen Avcı, ağır yaralandı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz adamın hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

Hastanede yapılan ilk tetkiklerde, Avcı’nın leğen kemiğinde ve kalça yuvasında parçalı kırıklar tespit edildi. Ayrıca bölgedeki kritik damarların zedelenmesine bağlı olarak kalça çıkığı ve ciddi bir iç kanama geçirdiği anlaşıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Rıdvan Varol, vakanın son derece hassas ve riskli olduğunu belirterek, "Hastamız ağaçtan düşme sonrası acil servisimize getirildi. Yapılan görüntülemelerde leğen kemiğinde ve kalçanın oturduğu yuvada parçalı bir kırık olduğunu gördük. Ayrıca bu bölgeden geçen ve 'Corona Mortis' (ölüm tacı) olarak adlandırılan, damarlar arasında bağlantı kuran kritik bir damar yapısının zedelenmesine bağlı iç kanaması ve kalça çıkıklığı mevcuttu. Ameliyat bölgesi, bacağı besleyen ana atardamar ve toplardamarların hemen altında yer alıyordu. Bu damarların zarar görmesi ölümcül sonuçlar doğurabilirdi. Aynı zamanda üreme organlarına giden yollar ile bacağın ana sinirleri de bu kemiğin hemen üzerindeydi. Yapılacak en küçük hata hastanın felç kalmasına yol açabilirdi. İleri cerrahi teknik ve deneyim gerektiren 2,5 saatlik başarılı bir operasyonla hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hayati tehlikeyi ve felç riskini tamamen atlattı" dedi.

Avcı, doktoruna ve hastane çalışanlarına teşekkür ederek, "Bahçemizde kayısı toplamak için merdivene çıkmıştım. Bir anda dengemi kaybedip sert şekilde yere düştüm ve çok ciddi yaralandım. Yakınlarım beni hemen hastaneye yetiştirdi. Allah doktorumuzdan razı olsun. Onun doğru müdahalesi ve başarılı ameliyatı olmasaydı büyük ihtimalle bugün felç kalacaktım. Kendimi çok iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Oğlunu uyuttu, gece yarısı sırra kadem bastı! Muğla'da 4 çocuk annesi kadından günlerdir haber yok
Jurnal.ist
Oğlunu uyuttu, gece yarısı sırra kadem bastı! Muğla'da 4 çocuk annesi kadından günlerdir haber yok

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026