https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/7/15/141f1c3e-trafikte-dublor-oyunu-fena-patladi-kaza-yapip-arkadasini-cagirdi-cezayi-duyunca-arkasina-bakmadan-kacti.webp
11:10, 15/07/2026, Çarşamba

Trafikte 'dublör' oyunu fena patladı: Kaza yapıp arkadaşını çağırdı, cezayı duyunca arkasına bakmadan kaçtı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde kontrolden çıkarak refüje çarpan SUV aracın sürücüsü, akıllara durgunluk veren bir kurnazlığa imza atmaya çalıştı. Kaza sonrası olay yerine başka birini çağırarak polis ekiplerine kendini "yolcu" gibi tanıtan sürücünün oyunu, incelenen kamera kayıtlarıyla bozuldu. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından alkolmetreyi üflemeyi reddedip kaçan şahsa 150 bin TL ceza kesilirken, ehliyetine de 5 yıl süreyle el konuldu.

Olay, Melikgazi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi Kadir Has Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.K. idaresindeki 35 AOF 479 plakalı lüks SUV, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüje savruldu. Araçta büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken, ihbar üzerine olay yerine hemen sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde kazada şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı anlaşılırken, trafik polislerinin dikkati planlanan bir oyunu deşifre etti.

Kamera kayıtları gerçeği ortaya çıkardı

Kaza sonrasında şüpheli tavırlar sergileyen O.K.'nin, aracı bir başkasının kullandığını iddia etmesi ekipleri şüphelendirdi. Bunun üzerine çevredeki güvenlik kameralarını titizlikle incelemeye alan polisler, direksiyon başında aslında O.K.'nin olduğunu ve kaza sonrası suçu üstlenmesi için olay yerine başka birini çağırdığını tespit etti. Yalanı ortaya çıkan O.K.'ye ekipler alkol testi yapmak istedi. Ancak alkolmetreyi üflemeyi reddeden ve polislere zorluk çıkaran şahıs, bir anlık boşluktan faydalanıp ehliyetini ekiplere bırakarak olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Ehliyete el konuldu

Ekiplerini kandırmaya çalışan ve ardından kaçan sürücüye bu hareketinin faturası oldukça ağır oldu. O.K.'ye "alkol testini reddetmek" ve ilgili trafik kurallarını ihlal etmek suçlarından toplamda 150 bin TL idari para cezası kesildi. Şahsın ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, ağır hasar alan lüks araç ise çekici yardımıyla kaldırılarak yetkili biri teslim alana kadar geçici süreliğine trafikten men edildi.

Elazığ Baskil'de Fırat Nehri üzerinde tekne yangını: O anlar saniye saniye kamerada
Jurnal.ist
Elazığ Baskil'de Fırat Nehri üzerinde tekne yangını: O anlar saniye saniye kamerada
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026