https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/5/7/7efafb30-e413kpftu0qy4n6m28f2yd.webp
17:08, 07/05/2026, Perşembe

Sultangazi'deki dolandırıcılar asayiş uygulamasında yakalandı: Sahte istihbaratçılardan on milyonluk vurgun

İstanbul'da, kendilerini istihbarat personeli olarak tanıtarak bir vatandaşı yaklaşık on milyon lira dolandıran üç şüpheli, emniyet güçlerinin dikkati sayesinde yakalandı. Sultangazi ilçesindeki rutin uygulamada durdurulan şahısların üzerinden çıkan banka dekontu, geniş çaplı dolandırıcılık ağını ortaya çıkardı. Nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edilen failler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da, telefonla aradıkları vatandaşları terör örgütü yalanıyla korkutarak haksız kazanç sağlayan bir şebeke daha çökertildi. Sultangazi ilçesinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında şüphe üzerine durdurulan üç gencin üzerinden yüklü miktarda döviz ve ziynet eşyası çıktı. Emniyet birimlerinin titiz incelemesi sonucunda, ele geçirilen varlıkların kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı personeli olarak tanıtan sahte görevliler tarafından bir kadından alındığı tespit edildi.

Sultangazi'deki şüpheli şahısların üzerinden dekont çıktı

Edinilen resmi bilgilere göre, asayiş olayı Esentepe Mahallesi'nde yürütülen rutin güvenlik uygulaması esnasında aydınlatıldı. Durumlarından şüphelenilerek durdurulan 21 yaşındaki Ö.S. ve M.T. ile 18 yaşındaki Y.E.G. isimli şahısların üst aramasında 155 gram altın ile 19 bin 800 dolar nakit para bulundu. Ele geçirilen nakit ve ziynet eşyalarının arasında yer alan bir banka dekontunu dikkatle inceleyen polis ekipleri, belgenin 53 yaşındaki M.A. isimli sivil bir vatandaşa ait olduğunu belirledi.

10 milyon lira dolandırdılar

Emniyet güçlerinin mağdur kadınla kurduğu iletişim, telefon dolandırıcılığının boyutunu gözler önüne serdi. Hakkında terör soruşturması olduğu yalanıyla korkutulan kadının, mart ayının başından nisan ayına kadar geçen sürede şüphelilere toplamda 10 milyon Türk Lirası değerinde varlık teslim ettiği anlaşıldı. Zanlıların üzerinden çıkan son altın ve dövizin de aynı gün içerisinde Şişli ilçesindeki Maçka Parkı civarında yine sahte istihbarat görevlileri yalanıyla mağdurdan alındığı saptandı.

Dolandırıcılar tutuklandı

Olay yerinde suçüstü yakalanarak gözaltına alınan şahısların üzerindeki tüm haksız kazanç emniyet birimlerince güvence altına alındı. Benzer asayiş olaylarında sıkça karşılaşılan telefonla korkutma taktiğini kullanan çete üyeleri, karakoldaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında hakim karşısına çıkarılan üç şüpheli, mahkeme heyeti tarafından tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Bursa'da silahlı kavga kamerada: Yaralı vatandaşı trafik polisi motosikletle hastaneye yetiştirdi
Jurnal.ist
Bursa'da silahlı kavga kamerada: Yaralı vatandaşı trafik polisi motosikletle hastaneye yetiştirdi
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026