Kocaeli'nin turizm cennetinde deniz yasağı: 4 plaj hariç girişler durduruldu
16:39, 14/07/2026, Salı

Kandıra'ya gidecekler dikkat! Dev dalgalar alarm verdirdi, o plajlar hariç denize girmek yasaklandı
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle sahillerde denize girmek bir günlüğüne yasaklandı. Kandıra Kaymakamlığı, sadece dört plajda denize girişe izin verildiğini duyurdu.
Kocaeli'nin gözde turizm destinasyonlarından Kandıra'da, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle önlem alındı. Kandıra Kaymakamlığı, ilçe genelindeki sahillerde denize girmeyi bir gün süreyle yasakladı. Karar, bugün saat 14.00 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Serbest bırakılan 4 plaj
Yasak kararına göre vatandaşlar, sadece belirlenen dört plajda denize girebilecek. Kovanağzı, Kerpe, Seyrek ve Miço Kadınlar plajları, cankurtaran hizmeti verildiği için denize girişe açık tutulan noktalar olarak belirlendi. Bu plajların dışındaki tüm sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasak sayılacak.

Vatandaşlara önemli uyarı
Kaymakamlık, denize girecek vatandaşlara güvenli alanlarda kalmaları konusunda ricada bulundu. Vatandaşların, cankurtaranların gözetimindeki bu dört plajda belirlenen mantar dubalar içerisindeki güvenli bölgelerde denize girmeleri istendi. Yetkililer, olumsuz hava koşullarının devam ettiğine dikkat çekerek kurallara uyulmasını talep etti.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.