Seydişehir'de dehşet anları! Kilitli kaldıkları evde yangın çıktı, 5 çocuk son anda kurtarıldı
16:59, 21/07/2026, Salı

Kapıyı üzerlerine kilitleyip işe gittiler! Faciayı komşular ve itfaiye önledi
Konya'nın Seydişehir ilçesinde anne ve babasının işe gitmek için dışarıdan kilitlediği evde yangın çıktı. Evde mahsur kalan 5 çocuk, dumanı fark eden komşuların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir apartman dairesinde öğle saatlerinde yangın çıktı. Dışarıdan kilitlenen evde yalnız bırakılan 5 çocuk, komşuların dikkati sayesinde alevlerin arasından kurtarıldı. Olay, Kızılcalar Mahallesi'ndeki iki katlı binanın birinci katında meydana geldi.

Anne ve baba işe gitmişti
Suriye uyruklu ailenin çocukları sabah saatlerinde evde tek başlarına kaldı. Anne ve baba işe gitmek üzere evden ayrılırken, 5 çocuğu evde bıraktı ve kapıyı dışarıdan kilitledi. Yanlarına bir çocuk alan ebeveynler, öğle saatlerinde evden yükselen dumanı fark etti.

Komşuların ihbarıyla kurtarıldılar
Çocukların çığlıklarını duyan mahalleli, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. İhbar üzerine sevk edilen itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Ekipler kilitli kapıyı açarak içeride mahsur kalan 5 çocuğu güvenli şekilde dışarıya çıkardı. Alevler, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

İki çocuk hastaneye kaldırıldı
Yangında dumandan etkilenen 2 çocuk, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çocukların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için olay yerinde inceleme yapıyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.