Kruvaziyer gemileri rotalarını Türkiye'ye çevirdi: 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor

Abdulkerim Asker
15:42, 11/10/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 10:06, 28/11/2023, Salı
CategoryJurnal.ist
Anadolu Ajansı
Kruvaziyer gemileri rotalarını Türkiye'ye çevirdi:  30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor
Kruvaziyer gemileri İsrail-Filistin çatışması sebebiyle rotalarını Türkiye'ye çevirdi.

İsrail'e sefer yapan kruvaziyer gemileri, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle güzergahlarını Türk limanlarına çevirmeye başladı. Kesinleşen rezervasyonlar kapsamında, Türk limanlarına ekimde İsrail rotası iptal edilen gemilerle 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor.

Holland America, Celebrity Cruises, MSC Cruises, Norveç Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises, Oceania Cruises ve Celestyal Cruises, İsrail-Filistin çatışması sebebiyle İsrail'in Aşdod ve Hayfa limanlarına bu hafta yapılması planlanan seferlerini iptal etti.

İşletmecilerce Doğu Akdeniz kruvaziyer rotasının en yoğun işlediği sezon olan ekim ve kasım ayları göz önüne alınarak, Türkiye ve diğer ülke limanlarının doluluk ve yer müsaitliği durumuna göre ayarlama yapılmaya başlandı.

Şu an için uluslararası 4 kruvaziyer gemi işletmesinin 8 sefer için rotalarını Antalya'nın Alanya, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris, Aydın'ın Kuşadası ve İstanbul'daki kuruvaziyer limanlarına çevirdikleri öğrenildi.

Türk limanlarına 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor

Kesinleşen rezervasyonlar kapsamında, Türk limanlarına ekimde İsrail rotası iptal edilen gemilerle 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor.

Görüşmeleri devam eden ve uygunluk verilmesi halinde Türkiye rotasına alınacak gemilerin de eklenmesiyle mevcut sayının çok üstüne çıkılması öngörülüyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İsrail'in Hayfa ve Aşdod limanlarına gelecek kruvaziyer gemilerinin, bölgedeki gelişmeler nedeniyle bu limanları rotalarından çıkardığını söyledi.

Rotalar Türkiye'ye döndü

İsrail limanlarına seferlerini durdurma kararı alan kruvaziyer gemi işletmecilerinin sayısının her geçen gün arttığını belirten Öztürk, "Söz konusu kruvaziyer gemileri, rotalarındaki İsrail limanları yerine Marmaris, Bodrum, Alanya, Kuşadası ve İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına gelme kararı aldı." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türk limanlarını ocak-ağustos döneminde 719 kruvaziyer gemiyle 906 bin 582 yolcu ziyaret etti.

Kruvaziyer gemilerinin Türk limanlarına uğrak ve geceleme yapmasının artarak sürmesi, İsrail'deki son durum nedeniyle Doğu Akdeniz rotasının Türkiye'de sonlanacak olması neticesinde, 2023 hedefleri doğrultusunda kruvaziyer gemilerle gelecek yolcu sayısının 1 milyon 500 bini aşması öngörülüyor.

Başlıklar :İsrailFilistin
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026