Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: LGS bir gün önceye çekilebilir

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda oynayacağı ilk maçın LGS sınavıyla aynı güne denk gelmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakan Yusuf Tekin, sınav tarihinin bir gün erkene alınması için çalıştıklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti grup toplantısı öncesinde milyonlarca öğrenciyi ve aileyi yakından ilgilendiren LGS tarihi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Çalışma içerisindeyiz"
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Avustralya ile oynayacağı ilk maçın 14 Haziran Pazar günü Türkiye saatiyle 07.00'de başlayacağını hatırlatan Tekin, bu dev mücadelenin sınav günüyle kesiştiğine dikkat çekti.
Öğrencilerin motivasyonunu düşünerek harekete geçtiklerini ifade eden Bakan Tekin, "LGS'yi yapacağımız gün sabah Milli Takımımızın grup maçı var. LGS'yi pazar günü değil cumartesi günü yapmak üzere bir çalışma içerisindeyiz." diyerek tarih değişikliği sinyalini verdi.

Türkiye'nin Dünya Kupası maçları ne zaman?
Play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda Kerem Aktürkoğlu'nun 53. dakikada attığı golle 1-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası biletini cebine koyarak büyük bir gurur yaşatmıştı.
Ay-yıldızlı ekip, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği 2026 Dünya Kupası'nda D Grubu'nda mücadele edecek. Millilerimiz bu zorlu grupta ev sahibi ABD'nin yanı sıra Avustralya ve Paraguay ile bir üst tura çıkabilmek için karşı karşıya gelecek.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.