Öz oğlunun bombalı tuzağından kurtulmuştu: Miras kurbanı olmak üzere olan baba kalp krizine yenildi

12:47, 03/07/2026, Cuma
Öz oğlunun bombalı tuzağından kurtulmuştu: Miras kurbanı olmak üzere olan baba kalp krizine yenildi
Bombalı saldırıdan kurtulan Mehmet Eye kalp krizinden yaşamını yitirdi

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde geçen yıl oğlunun aracına yerleştirdiği bombalı düzenekten son anda kurtulan Mehmet Eye, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Olayla ilgili davada sanıklar daha önce çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde geçen yıl aracına yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcıyı fark ederek olası bir faciadan kurtulan Mehmet Eye, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Eye'nin hedef alındığı bombalı saldırıyla ilgili davada sanıklar hakkında daha önce hapis cezaları verilmişti.

Bombalı düzenekten son anda kurtulmuştu

Olay, 30 Haziran 2024'te Mazıdağı ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Polat E., miras anlaşmazlığı nedeniyle babası Mehmet Eye'yi öldürmek amacıyla para karşılığında anlaştığı üç kişinin yardımıyla Eye'nin kullandığı servis aracına uzaktan kumandalı patlayıcı düzenek yerleştirdi.

Mehmet Eye ise aracının yanında bulunan şüpheli poşeti fark ederek içindekileri evinin karşısındaki metruk binaya bıraktı. Şüpheliler, patlayıcının hâlâ araçta olduğunu düşünerek güzergâh boyunca uzaktan kumandayla düzeneği infilak ettirmeye çalıştı. Eye'nin evine dönmesinin ardından kumandaya yeniden basılmasıyla patlama metruk binada meydana geldi. Olaydan yara almadan kurtulan Eye'nin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Mahkeme sanıkların savunmasını kabul etmedi

Bombalı saldırıya ilişkin açılan davada mahkeme, sanıkların "amaçlarının öldürmek değil korkutmak olduğu" yönündeki savunmalarını, daha az ceza almaya yönelik olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.

Mahkeme ayrıca, öldürme amacıyla hazırlanan bomba düzeneğinin imal edilmesi, taşınması ve muhafaza edilmesinin "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçunu da oluşturduğuna hükmetti.

Sanıklara hapis cezaları verildi

Mahkeme heyeti, "kasten öldürmeye teşebbüs" ile "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından tutuklu sanık Polat E.'ye 17 yıl 6 ay, Abas A.'ya 17 yıl 4 ay, Baran A.'ya ise 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

"Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Berkant K. ise tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026