200 milyonluk dev arsayı sahte vekâletle satacaklardı! Jandarmadan tapuda filmleri aratmayan suçüstü
16:35, 24/07/2026, Cuma

200 milyonluk vurgun planı tapuda patladı! 20 milyona satmaya çalışırken yakalandılar
Mersin'de jandarma ekipleri, piyasa değeri 200 milyon TL olan bir arsayı sahte noter vekâlet belgesiyle 20 milyon liraya satmaya çalışan 8 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Operasyonda 4 şüpheli tutuklanırken, diğer 4'ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Yenişehir ilçesindeki bir arsanın sahte belgelerle satılacağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Piyasa değeri yaklaşık 200 milyon TL olan taşınmazın, sahte noter vekâleti kullanılarak 20 milyon liraya el değiştirmesi planlanıyordu.
Jandarma suçüstü yaptı
Ekipler, satış işleminin gerçekleşeceği anı bekleyerek operasyon düzenledi. Olay yerinde yapılan aramada sahte vekâlet belgesini kullanan şüpheli ile alıcı konumundaki şahıs ve olaya iştirak edenler gözaltına alındı. Toplam 8 şüpheliye yönelik uygulamada çok sayıda evrak ile 9 adet cep telefonuna el konuldu.

Adli süreç tamamlandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma devam ediyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.