Muğla'da alevler gece boyu dinmedi: Günün ilk ışıklarıyla müdahale yeniden başladı
09:09, 23/07/2026, PerşembeG: Güncelleme: 09:17, 23/07/2026, Perşembe

Muğla
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek bölgesinde dün başlayan orman yangınına müdahale aralıksız sürüyor. Gece boyunca karadan yürütülen söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahaleye devam edildi. Yangın nedeniyle bir mahalle tedbir amacıyla tahliye edildi.
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte yurt genelinden orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek'te dün başlayan yangın devam ediyor.
Ekiplerin alevlere müdahalesi gece boyunca sürerken, yeni günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı.
Dün öğle saatlerinde başladı
Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesi Gökçeovacık mevkisi yakınlarındaki ormanda dün saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bir noktada başlayan yangın bölgesine, ihbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Müdahale sürüyor
Yangına havadan 14 helikopter ile 5 uçak, karadan da 21 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer, 200 personel ve itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için çalışma yürütülüyor. Bir mahallenin ise tahliye edildiği bildirildi. Yangında ilk belirlemelere göre 4 bungalov zarar gördü.

Valilik'ten açıklama: Yangının enerjisi büyük ölçüde düşürüldü
Yangınına müdahaleler devam ederken, bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının enerjisinin büyük ölçüde düşürüldüğünü açıkladı.
Yangının saat 12.10 sıralarında orman dışı bir alanda çıktığını, daha sonra alevlerin ormanlık alana sıçradığını söyleyen Vali Akbıyık, “Orman Bölge Müdürlüğümüz, AFAD, jandarma, emniyet, Muğla Büyükşehir Belediyemiz, MUSKİ, Devlet Su İşleri, Sahil Güvenlik ve ilgili tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. İl merkezinden İHA görüntüleriyle sahadaki çalışmaları anbean takip ederek müdahaleyi yönettik” dedi.

Havadan müdahale yeniden başladı
Gökçeovacık Mahallesi'nde dün başlayan ve ardından İnlice Mahallesi’ne ulaşan yangına, gece boyunca karadan müdahale edildi. Yangına, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale yeniden başladı.
Yangının ilk anından itibaren ateş hattına giren orman işçileri, sabaha kadar yüksek sıcaklık, yoğun duman ve zaman zaman yön değiştiren alevlere rağmen görev yerlerini terk etmedi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte onlarca helikopter ve yangın söndürme uçağının havadan müdahaleye başlaması, saatlerdir kesintisiz çalışan ekiplere kısa süreli de olsa nefes aldırdı.


Jurnal.ist
TBMM'de kabul edildi: İlk kez ehliyet alanlar dikkat
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.