OHAL Komisyonu'ndan 1560 iade kararı! Afrin şehidinin babasına da iade edildi

​OHAL Komisyonu'ndan 1560 iade kararı!
​OHAL Komisyonu'ndan 1560 iade kararı!

Olağanüstü Hal Dönemi bitti. Ancak OHAL İnceleme Komisyonu çalışmalara devam ediyor. Komisyon bugüne kadar 26 bin başvuruyu karara bağladı. İhraç edilen bin 500’den fazla kişi komisyon kararı ile görevine döndü. Afrin şehidinin babası Ahmet Koç da görevine iade edildi.

Türkiye'de 2 yıl süren OHAL dönemi resmen sona erdi. 125 bin kamu görevlisi KHK'larla ihraç edildi. Çok sayıda kurum ve kuruluş kapatıldı. KHK'larla tesis edilen işlemlere karşı başvuru mercii olarak OHAL İnceleme Komisyonu kuruldu. Ve o komisyona bugüne kadar 110 bin kişi başvuru yaptı. Komisyon yaklaşık 26 bin başvuru dosyası hakkında karar verdi. Bin 560 kamu çalışanı görevine iade edildi. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın özel haberine göre iade kararları arasında dikkat çekici isimler var.

Afrin’e yönelik operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un babası
Afrin’e yönelik operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un babası

Türkiye onu şehit oğlu Abdullah Taha Ohal komisyonu kararıyla bin 560 kişi görevine iade edildiha Koç'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu omuzlaması ile tanıdı. Afrin Harekâtı kapsamında Keltepe'de şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Astsubay Çavuş Taha Koç'un Konya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan babası Ahmet Koç, 22 Kasım 2016’da ihraç edilmişti. İşte o şehit babası da komisyon kararı ile iade edilenler arasında.

MAĞDUR ÖĞRETMENLER DE İADE OLDU

Bir başka karar ise FETÖ'cü okul müdürü kurbanı olan öğretmene ait. Kayseri’de görev yapan Aysun öğretmen FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan Aktif-Sen üyesi diye ihraç edildi. Ancak gerçek komisyonun incelemesinde ortaya çıktı. Üyelik kaydının Aysun öğertmenin bilgisi dışında dönemin okul müdürünce yapıldığı tespit edildi. Aysun öğretmen de görevine iade edildi.Bir diğer öğretmen ise üzerinde kayıtlı cep telefonu hatlarından birinde ByLock bulunduğu gerekçesiyle ihraç edildi. Ancak bu hattın öğretmenin kız kardeşince kullanıldığı belirlendi. Bu gelişme üzerine komisyon Kütahya’da görev yapan öğretmenin de mesleğine iadesine karar verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >