Özel üniversiteye gidecekler dikkat: Cep yakmayan üniversiteler!

Pahalılaşan özel üniversite fiyatları sonrası ucuz özel üniversite arayışları arttı. 2018 YKS sonrası tüm öğrenciler tercihlerini yapmak için bilgisayar başına geçti. Özel üniversitelere girmek isteyen öğrenciler ve velileri de Türkiye'nin en ucuz üniversitelerini araştırmaya şimdiden başladı. Her ne kadar yüksek fiyatlı özel üniversiteler bulunsa da, alternatif olarak ucuz üniversiteler de yok değil. Bu haberimizde üniversite sınavı YKS'ye giren öğrenciler ve velileri için Türkiye'nin en ucuz üniversitelerini ve fiyatlarını sıraladık..

2018 YKS'ye giren öğrenciler şimdilerde hangi üniversiteyi tercih etmek istediklerine kadar verecekler. Devlet üniversitesi yerine özel üniversitelere gitmek isteyen öğrencileri ise okulların öğrenim ücretleri oldukça ilgilendiriyor. Türkiye'nin en ucuz üniversiteleri bu dönemlerde veliler ve öğrencilerin ilgisini çeken meselelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 2018 YKS'ye giren öğrenciler için hazırlanmış Türkiye'nin en ucuz üniversitelerini madde madde aşağıda bulabilirsiniz.

Türkiye'nin en ucuz üniversiteleri hangileri?

Listenin hazırlanması sırasında üniversitelerin belirttiği ücretler baz alınmış olsa da özel üniversitelerin bu fiyatları değiştirme hakkının saklı olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Bunun yanında Türkiye'de bulunan özel üniversitelerin ücretleri fakülteden fakülteye de değişiklik gösterebilmektedir.

Gıda ve Tarım Üniversitesi(Konya): 10 bin 600 TL

Konya'da bulunan Gıda ve Tarım Üniversitesi 2013 yılında kuruldu. Üniversitenin kurucusu Konya Şeker Anonim Şirketi adına Recep Konuk'tur. Üniversitenin rektörlüğünü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş yapmaktadır. Üniversitede 3 fakülte yer almakta olup bunlar sırasıyla Mühendislik, Genetik ve Yaşam Bilimleri, İktisadi ve İdari Programlar'dır.

Üniversitenin tanıtım filmini buradan izleyebilirsiniz:

Medipol Üniversitesi (İstanbul): 14 bin 200 TL

İstanbul Medipol Üniversitesi 2009 yılında kuruldu. Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulan vakıf üniversitesi olan Medipol'de 11 fakülte bulunmaktadır. Üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın'dır.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nin tanıtım filmini buradan izleyebilirsiniz:

Alanya HEP Üniversitesi (Antalya): 16 bin TL

Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi 2011 yılında Antalya'da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Üniversiteyi kuran vakıf Hamdullah Emin Paşa Vakfı'dır. Üniversitede 2 fakülte, 3 bölüm bulunmaktadır. Üniversite 2011'de kurulmasına karşın gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra eğitim ve öğretime 2014 yılında başladı. Üniversitenin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner'dir.

Üniversitenin tanıtım filmini burdan izleyebilirsiniz:


Ayvansaray Üniversitesi (İstanbul): 16 bin TL

Haliç Üniversitesi (İstanbul): 16 bin 500 TL

Beykoz Üniversitesi (İstanbul): 17 bin 500 TL

Avrasya Üniversitesi (Trabzon): 20 bin TL

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (Kayseri): 21 bin TL

29 Mayıs Üniversitesi (İstanbul): 23 bin TL

Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Ankara): 24 bin TL

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >