Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak? Uzman isim kar haberi verdi

Meteoroloji yorumcusu Bünyamin Sürmeli’ye göre Ramazan Bayramı öncesinde Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Arife günü yurda giriş yapması beklenen sistemin sıcaklıkları hızla düşürmesi ve bazı bölgelerde kar yağışına yol açması öngörülüyor. Tahminlere göre özellikle iç ve kuzey kesimlerde bayramın ilk günlerinde belirgin bir soğuma yaşanacak.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Türkiye’de hava durumu tahminleri, yeni bir soğuk hava sistemine işaret ediyor. Meteoroloji yorumcusu Bünyamin Sürmeli’nin paylaştığı değerlendirmelere göre Arife günü itibarıyla kuzeyden gelen soğuk hava dalgası Türkiye’ye ulaşacak ve bayramın ilk günlerinde birçok bölgede sıcaklıkların belirgin şekilde düşmesine neden olacak.
Uzmanlara göre soğuk sistemin Norveç ve Ukrayna üzerinden ilerleyen hava akımlarıyla birlikte Türkiye’ye doğru hareket etmesi bekleniyor.
Soğuk hava dalgası kademeli olarak geliyor
Sürmeli’nin değerlendirmesine göre atmosferdeki hareketlilik ayın 15’i civarında başlayacak. Orta enlemlere doğru inen soğuk hava akımıyla birlikte sıcaklıkların kademeli olarak düşmesi bekleniyor.
17 ve 18 Nisan tarihlerinde etkisini artırması öngörülen sistemin 19 Nisan Arife günü Türkiye’ye daha belirgin şekilde giriş yapacağı ifade ediliyor. Bu süreçte özellikle iç ve kuzey bölgelerde soğuk havanın daha fazla hissedileceği belirtiliyor.
Ankara’da kar ihtimali, Marmara’da sıcaklık düşüşü
Tahminlere göre bayramın ilk günlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgeleri soğuk hava sisteminin etkili olduğu alanlar arasında yer alacak. Bolu çevresinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı ihtimali bulunuyor.
Başkent Ankara’da Arife günü sağanak yağış ve bazı bölgelerde karla karışık yağmur görülebileceği belirtiliyor. İstanbul’da ise kar ihtimali düşük olsa da soğuk havanın şehre oldukça yaklaşması bekleniyor.
Doğu ve güney bölgelerinde yağış bekleniyor
Hafta sonundan itibaren Doğu Anadolu bölgesinde de hava hareketliliğinin artacağı tahmin ediliyor. Hakkari, Bitlis ve Van çevresinde yer yer kar geçişleri görülebileceği belirtiliyor.
Aynı dönemde Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış beklenirken, yüksek kesimlerde yağışın kara dönüşme ihtimali bulunuyor.
Batı bölgelerde sis ve bulutlu hava
Pazar günü itibarıyla batı kesimlerde yağışların kısmen azalması öngörülüyor. Ancak Marmara ve Batı Karadeniz çevresinde bulutlu hava ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.
Önümüzdeki günlerde soğuk hava dalgasının etkisiyle Türkiye genelinde sıcaklıkların birkaç gün boyunca mevsim normallerinin altına inebileceği değerlendiriliyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.