Remzi Sanver kimdir? Eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Can Holding operasyonunda neden gözaltına alındı?

14:20, 17/10/2025, CumaG: Güncelleme: 14:20, 17/10/2025, Cuma
Remzi Sanver kimdir? Eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Can Holding operasyonunda neden gözaltına alındı?

Can Holding'e yönelik operasyon sürüyor. Soruşturmanın ikinci dalgasında 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında dikkat çekici bir isim de yer aldı. Eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Can Holding” soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Peki Remzi Sanver kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Neden gözaltına alındı?

Can Holding soruşturmasında ikinci dalga operasyonu yapıldı. İstanbul merkezli operasyonda birçok isim ve şirkete el konuldu. 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda Kenan Tekdağ, iş insanı Arafat Bingöl ve eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Remzi Sanver'in de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Remzi Sanver'in neden gözaltına alındığı merak ediliyor. Eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Remzi Sanver neden gözaltına alındı? Remzi Sanver kimdir, nerelidir?
Can Holding soruşturmasında ikinci dalga operasyonu yapıldı. İstanbul merkezli operasyonda birçok isim ve şirkete el konuldu. 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda Kenan Tekdağ, iş insanı Arafat Bingöl ve eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Remzi Sanver'in de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Remzi Sanver'in neden gözaltına alındığı merak ediliyor. Eski Bilgi Üniversitesi Rektörü Remzi Sanver neden gözaltına alındı? Remzi Sanver kimdir, nerelidir?
REMZİ SANVER KİMDİR, NERELİ, KAÇ DOĞUMLU?
Remzi Sanver 7 Haziran 1970 İstanbul Fatih doğumludur.
REMZİ SANVER KİMDİR, NERELİ, KAÇ DOĞUMLU?Remzi Sanver 7 Haziran 1970 İstanbul Fatih doğumludur.
Galatasaray Lisesi mezunu olan Sanver, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Aynı üniversitede Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.
Matematiğin sosyal bilimlerdeki uygulamaları, oyun teorisi ve sosyal tercih kuramı üzerine uluslararası çalışmalar yürüttü.
Galatasaray Lisesi mezunu olan Sanver, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.Aynı üniversitede Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.Matematiğin sosyal bilimlerdeki uygulamaları, oyun teorisi ve sosyal tercih kuramı üzerine uluslararası çalışmalar yürüttü.
2006 yılında profesör unvanı aldı.

Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezi’nin kurucu direktörlüğünü üstlendi. 2011-2015 yılları arasında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttü.
2006 yılında profesör unvanı aldı.Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezi’nin kurucu direktörlüğünü üstlendi. 2011-2015 yılları arasında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttü.
NEDEN GÖZALTINA ALINDI
17 Ekim 2025 tarihli Can Holding'e yönelik İstanbul merkezli soruşturmada Mersin, İzmir ve Iğdır'da 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden 26 kişi gözaltına alındı. Bu isimlerden biri de Prof. Dr. Remzi Sanver.
NEDEN GÖZALTINA ALINDI17 Ekim 2025 tarihli Can Holding'e yönelik İstanbul merkezli soruşturmada Mersin, İzmir ve Iğdır'da 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.Şüphelilerden 26 kişi gözaltına alındı. Bu isimlerden biri de Prof. Dr. Remzi Sanver.
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin ''örgütsel bir yapı içinde mali faaliyetlere katıldıkları ve maddi destek sağladıkları'' iddia edildi.
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin ''örgütsel bir yapı içinde mali faaliyetlere katıldıkları ve maddi destek sağladıkları'' iddia edildi.
MASAK tarafından hazırlanan rapor ve dijital materyallerin, operasyon sürecinde önemli rol oynadığı öğrenildi. Henüz tüm şüphelilerin yakalanmadığı, 3 kişinin yurt dışında olduğu, 6 kişi hakkında ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Delillerin analizinin ardından, soruşturmanın yeni gözaltılarla genişleyebileceği ifade edildi.
MASAK tarafından hazırlanan rapor ve dijital materyallerin, operasyon sürecinde önemli rol oynadığı öğrenildi. Henüz tüm şüphelilerin yakalanmadığı, 3 kişinin yurt dışında olduğu, 6 kişi hakkında ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.Delillerin analizinin ardından, soruşturmanın yeni gözaltılarla genişleyebileceği ifade edildi.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026