Rize'de Kahverengi Kokarca istilasına karşı biyolojik çözüm: Doğaya Samuray Arısı salındı
17:21, 17/07/2026, Cuma

samuray arısı
Rize'nin İyidere ilçesinde, tarımsal üretime büyük zarar veren Kahverengi Kokarca böceğine karşı biyolojik mücadele başlatıldı. Zararlının doğal düşmanı olan Samuray arıları doğaya salınarak, hem zirai ürünlerin korunması hem de kimyasal ilaç kullanımının azaltılması hedefleniyor.
Doğu Karadeniz bölgesinde tarımsal üretime büyük zarar veren Kahverengi Kokarca Böceğine karşı yürüttüğü biyolojik mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Doğaya salınıyor
Zararlının popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Kahverengi Kokarca’nın doğal düşmanı olarak bilinen Samuray Arısı, ilçedeki köy ve mahallelerde belirlenen noktalarda doğaya salınmaya devam ediliyor.

Çalışmalar kapsamında Rize'nin İyidere ilçesinde de doğaya samuray arısı salındı. Bu yöntemle ilçede hem tarımsal ürünlerin korunacağını hem de kimyasal ilaç kullanımının azaltılarak çevre sağlığına katkı sağlanacağını belirtti.

Jurnal.ist
Artık moda oldu... 11 yıllık evliliği biten gurbetçiden lokmalı kutlama: 'Boşanmak pahalıydı ama değdi!'
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.