Ardahan'da tır kazası kamerada: Sisli yolda hatalı sollama hastanede bitti
Türkiye'nin Ardahan ilinde, Şavşat kara yolu Sahara mevkisinde sisli havanın ve hatalı sollamanın neden olduğu trafik kazası araç kamerasına saniye saniye yansıdı. Önündeki tırı sollamak isteyen hafif ticari aracın, karşı yönden gelen başka bir ağır vasıtayla kafa kafaya çarpıştığı olayda iki kişi yaralandı. Araçta sıkışanlar AFAD ekiplerince kurtarıldı.
Ardahan-Şavşat kara yolunda meydana gelen trafik kazası, özellikle sisli hava koşullarında sürüş güvenliğinin ve trafik kurallarının önemini bir kez daha gösterdi. Sahara mevkisinde Ardahan istikametine doğru seyreden 08 AH 854 plakalı hafif ticari araç, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda önündeki tırı sollamak istedi. Bu esnada karşı yönden gelen başka bir tır ile kafa kafaya çarpışan otomobil kullanılamaz hale gelirken, kazada iki kişi yaralandı.
Araç kamerası Ardahan'daki trafik kazasını kaydetti
Kaza anı, olayın hemen arkasında seyreden bir başka sürücünün araç kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, hafif ticari aracın kısıtlı görüş alanına rağmen hatalı sollama manevrası yaptığı ve tırla çarpışmanın kaçınılmaz olduğu net bir şekilde görülüyor. Çevredeki sürücülerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine, kaza mahalline hızla AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi.
Hatalı sollama kazasında AFAD ekipleri devreye girdi
Çarpışmanın şiddetiyle hurdaya dönen ticari araçta sıkışan iki kişi için zamanla yarışılan bir kurtarma operasyonu başlatıldı. Bölgeye ulaşan AFAD uzmanları, titiz bir çalışmayla yaralıları araç içerisinden güvenli bir şekilde çıkardı. Olay yerinde sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan kazazedeler, durumlarının değerlendirilmesi ve tedavileri için ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesine sevk edildi.
Şavşat kara yolunda ulaşım geçici olarak durduruldu
Jandarma ekipleri, sisli havada yeni bir kazanın önüne geçmek ve kurtarma çalışmalarının güvenliğini sağlamak amacıyla Ardahan-Şavşat güzergahını çift yönlü olarak bir süre trafiğe kapattı. Ekiplerin kaza yapan araçları yoldan kaldırması ve gerekli temizlik işlemlerini tamamlamasının ardından karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Yetkililerin olayla ilgili tahkikatı devam ediyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.