Trabzon'da polis "imdat" çağrısına yetişti: YKS adayı motosikletle sınava yetiştirildi
Trabzon’da üniversite hayali kuran bir genç, YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) yetişmek için saniyelerle yarıştı. Trafik yoğunluğu nedeniyle sınav merkezine zamanında ulaşamayacağını anlayan adayın yardımına motosikletli polis timleri yetişti.
Üniversite sınavı maratonunun ikinci ayağı olan AYT için Trabzon genelinde binlerce öğrenci sabah saatlerinde sınav merkezlerine akın etti. Ancak kentteki trafik yoğunluğu ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar, bir adayın hayallerine engel olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Sınav merkezine zamanında yetişemeyeceğini fark eden öğrenci, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.
Motosikletli timler devreye girdi
İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli polis timleri (Yunuslar), zamanla yarışan öğrencinin imdadına yetişti. Ekipler, adayı hızla motosiklete alarak yoğun trafiği yararak sınav binasına doğru yola çıktı.
Saniyeler kala salona giriş yaptı
Polis ekiplerinin özverili çalışması sayesinde sınav binasına zamanında ulaştırılan aday, sınavın kapıları kapanmadan saniyeler önce salona giriş yapmayı başardı. Gencin sınava yetişmesini sağlayan polis ekipleri, sınavın huzur içinde sürmesi için okul çevresindeki güvenlik önlemlerine geri döndü.
Okul önlerinde heyecanlı bekleyiş
Sınav merkezlerinin çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir hareketlilik yaşanırken, evlatlarının başarısı için dışarıda bekleyen ailelerin heyecanı da dikkat çekti. Kent genelinde sınavın sorunsuz bir şekilde devam ettiği bildirilirken, polis ekiplerinin bu örnek davranışı çevredeki velilerden de büyük takdir topladı.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.