Taksim'de aniden bastıran yağış zor anlar yaşattı, ıslanmamak için kartonlara sarıldılar
İstanbul'da sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük hayatta telaşa neden oldu. Özellikle Beyoğlu ve Taksim Meydanı'nda yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, ıslanmamak için yanlarındaki çantalarla ve yoldan buldukları kartonlarla korunmaya çalıştı.
İstanbul'da, sabah saatlerinde bölgesel olarak etkili olan ani sağanak yağış sokağa çıkanlara zor anlar yaşattı. Günün erken saatlerinde Avrupa Yakası'nın önemli merkezlerinden Beyoğlu çevresinde aniden bastıran yağmur, işe veya okula gitmek için dışarıda olanları tamamen hazırlıksız yakaladı. Bölgedeki hava durumunda yaşanan bu ani değişim, kentin en hareketli lokasyonlarında yürüyüş yapanların adımlarını hızlandırmasına neden oldu.

Taksim'de yağmurdan kaçış anları
İstanbul'un kalbi konumundaki Taksim Meydanı'nda sağanak yağışa yakalananlar, ıslanmaktan kurtulmak için çeşitli ve pratik yöntemlere başvurdu. Yanında şemsiyesi bulunmayan birçok vatandaş, başlarının üzerine sırt çantalarını veya çevreden temin ettikleri boş karton kutuları tutarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Meydandaki bu hareketli dakikalarda şemsiyesi olan vatandaşlar ise yürüyüşlerine sorunsuz bir şekilde devam edebildi.
İstanbul hava durumu ve ani yağış geçişleri
Megakent genelinde belli noktalarda lokal olarak kendini gösteren bu tür ani yağış geçişleri, şehrin değişken iklim yapısında sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri olarak öne çıkıyor. Kısa süreliğine de olsa yaya trafiğini etkileyen sağanak, çevredeki kapalı alanlara ve dükkan tentelerinin altına sığınanların oluşturduğu kalabalıklarla kentin klasik yağmur manzaralarını bir kez daha gözler önüne serdi.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.