Eşi kalp hastası... Kendisi 8 platinle tarlada: Göz yaşartan ekmek mücadelesi

11:07, 10/06/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:08, 10/06/2026, Çarşamba
Eşi kalp hastası... Kendisi 8 platinle tarlada: Göz yaşartan ekmek mücadelesi
Balıkesir tarım işçisi

Balıkesir'de 10 yıl önce ağır bir bel ameliyatı geçiren ve vücuduna 8 platin takılan 70 yaşındaki Fatma Güney, eşinin de hastalanmasıyla tarlalara geri döndü. İşte azmiyle herkese örnek olan emektar kadının hikayesi...

Manyas, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarında salçalık domates ile kapya biber üretimi tüm hızıyla sürüyor.

Bölgede fide dikimi büyük oranda tamamlanarak yabancı otla mücadele için çapalama dönemine geçilirken, mevsimsel yoğunluk nedeniyle tarım işçisi bulmakta güçlük çekiliyor. Tarla sahiplerinin işçi ihtiyacını karşılamak için çevre ilçe ve köylerden araçlarla taşıma yaptığı bu yoğun mesaide, en büyük ilgiyi 70 yaşındaki Fatma Güney'in azmi çekiyor.

Çocukluğundan bu yana, yaklaşık 60 yıldır topraktan geçimini sağladığını belirten Güney, fidelerin dikiminden çapasına ve hasadına kadar üretimin her aşamasında yer alıyor. 10 yıl önce geçirdiği ağır ameliyatın ardından doktorunun "hareket et" tavsiyesine uyarak tarlalara döndüğünü ifade eden kadın, evdeki durgunluğun kendisine iyi gelmediğini dile getiriyor.

Eşinin de kalp ameliyatı geçirmesi nedeniyle çalışamadığını, dört çocuğunu büyütüp evlendirdiklerini anlatan Güney, "İş başa düştü. Zor oluyor ama ekmek parası için çalışmak zorundayım. Özellikle hasat döneminde çok zorlanıyorum. Ameliyattan sonra altı ay dinlendim, ardından günlük yevmiye ile tarlalara geri döndüm. Oturunca belim ve boynum daha çok ağrıyor, tarlada hareket ettikçe kendimi daha iyi hissediyorum" diye konuştu.

Geçim mücadelesini ve toprağa olan bağlılığını ilerleyen yaşına rağmen sürdüren emektar işçi, tarladaki çalışma disipliniyle hem çevredekilerin takdirini topluyor hem de genç işçilere örnek oluyor.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026