Uşak Belediyesi’ne 'rüşvet' soruşturması: Özkan Yalım ek ifade verdi

19:45, 18/05/2026, PazartesiG: Güncelleme: 19:48, 18/05/2026, Pazartesi
Uşak Belediyesi’ne 'rüşvet' soruşturması: Özkan Yalım ek ifade verdi
Özkan Yalım

Uşak Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve ihaleye fesat soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Özkan Yalım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ek ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uşak Belediyesi’ne yönelik yürütülen “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Özkan Yalım, ek ifade verdi.

Ek ifadesi ortaya çıktı

Yalım'ın ifadesinde, '“Benim daha önce vermiş olduğum ifadelerimde bahsetmiş olduğum hususların tamamı kelimesi kelimesine doğrudur. Tüm söylediklerimin arkasındayım.

Savcılık makamınca gerekli araştırmalar yapıldığı taktirde söylediklerimin tamamının gerçek olduğu ortaya çıkacaktır.” ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

“Kara kutu” iddialarını reddetti

Yalım, basında kendisi hakkında yer alan “Özgür Özel’in kara kutusu” ya da yakın çevresinde yer aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tanışıklığının yaklaşık 10 yıl öncesine dayandığını ifade eden Yalım, söz konusu iddiaları kabul etmediğini belirtti.

Kurultay sürecine ilişkin iddialar

Yalım’ın ifadesinde, CHP’nin 38. Olağan Kurultay sürecine ilişkin bazı dikkat çeken iddialar da yer aldı. Yalım, dönemin bazı parti yöneticilerinin Özgür Özel’e destek sürecinde delegelerle görüşmeleri zorlaştırdığını öne sürdü.

Bu süreçte Özgür Özel’in İzmir delegeleriyle bizzat ilgilendiğini iddia eden Yalım, bazı delegelerin ise destek karşılığında farklı taleplerde bulunduğunu ileri sürdü.

“Bir milyon TL’lik para teslimi” iddiası

Ek ifadesinde en dikkat çeken bölüm ise para iddiası oldu. Yalım, Özgür Özel’in talimatıyla kendisine teslim edilmek üzere bir spor çanta içinde bir milyon TL parayı Demirhan Gözaçan’a verdiğini, bu paranın daha sonra Özel’in aracına konulduğunu iddia etti.

Yalım ayrıca, telefonunda bazı kayıtların bulunduğunu belirterek cihazının incelenmesini talep etti.

Ligden düşmüşlerdi: Fatih Karagümrük Aleksandar Stanojevic için kararını verdi
Zpor
Ligden düşmüşlerdi: Fatih Karagümrük Aleksandar Stanojevic için kararını verdi
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026