CHP'de istifa sonrası dikkat çeken gelişme: Pankarttaki ifade tartışma konusu oldu

08:06, 22/07/2026, Çarşamba
CHP'de istifa sonrası dikkat çeken gelişme: Pankarttaki ifade tartışma konusu oldu
CHP

Özgür Özel'in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından CHP üyelikleri hakkında dikkat çeken detay ortaya çıktı. e-Devlet üzerinden üyelik işlemlerinde yoğunluk yaşandığı öne sürülürken, CHP Genel Merkezi'ne asılan pankartta yer alan ifade gündem oldu.

Özgür Özel'in yeni parti açıklaması sonrası CHP ile ilgili sosyal medyada paylaşılan iddialar gündem oldu.

Yeni parti kuracağını duyurdu

Geçtiğimiz gün yeni parti kuracağını açıklayan Özgür Özel, CHP Grup Toplantısı'nda konuşmuştu.

Veda ettiğini açıklayan Özel, "Her son bir başlangıçtır. Bugün bu kürsüye her zamankinden farklı duygularla, belki de vakti gelmiş bir vedanın hüznünü taşıyarak çıktım. Hep beraber tarihi bir kavşaktayız. Tarihi konuşmayı da yapılacak ilk seçimin akşamında olmak üzere tarihe emanet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Özel, yeni kuracakları partinin milletvekili sayısındaki ağırlığıyla açık ara farkla TBMM'nin ana muhalefet partisi konumuna yükseleceğini belirterek, "Yeni kuracağımız partimizle açık ara farkla TBMM'nin anamuhalefet partisi oluyoruz. CHP grup kürsüsüne veda ederken ana muhalefet grup kürsüsünü asla bırakmıyoruz. Ancak artık ana muhalefet grup kürsüsüne veda etmenin, iktidar partisi grup kürsüsüne kavuşmanın gününü sayıyoruz. " sözlerini sarf etmişti.

387 bin kişi istifa etti

Sözcü'nün haberine göre, CHP üyeliğini sonlandırmak sisteme girmeye çalışan bazı kullanıcılar işlemlerini tamamlayamadı. Bir saat içinde 387 bin kişi CHP’den istifa etti.

Sosyal medyada alay konusu oldu

Özgür Özel'in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından, CHP Genel Merkezi'ne bir pankart asıldı. "Ne Cumhuriyetinden, ne partinden vazgeçmeyeceğiz" ifadeleri yer alan pankartta dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Sosyal medyadaki kullanıcılar, "Ne Cumhuriyet’inden ne de partinden vazgeçeriz" yazması gerektiğini söyledi.

Pankartta yer alan anlatım bozukluğu sosyal medyayı ikiye böldü. Bir taraf pankartın doğru olduğunu savunurken diğer taraf pankartta anlatım bozukluğu olduğunu belirtti.

Özgür Özel resmen duyurdu: Yeni partimizi kuruyoruz
Jurnal.ist
Özgür Özel resmen duyurdu: Yeni partimizi kuruyoruz
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026