Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan yerli silah sistemleri teröristlerin uykularını kaçırıyor

arşiv
arşiv

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk bölümüne Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yüzde 70 oranında kullanıldı" dediği yerli silah sistemleri ve mühimmat damga vurdu. İşte PYD/PKK’lı teröristlerin aklını alan yerli silahlar…

İşte TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’nda kullandığı yerli silahlar…

SOM seyir füzesi

                                    SOM'ların yüksek isabet hassasiyetine sahip olması sayesinde, taarruzlar sırasında siviller zarar görmedi. Teröristler, Afrin bölgesini 6 yıldır yeraltı sığınakları ve tünellerle donatıyordu. Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre F-16'lar yeraltı hedelerini SOM seyir füzesi ile vurdu.

  


  
Havadan karaya atılan SOM seyir füzeleri TÜBİTAK-ROKETSAN işbirliğiyle yerli imkanlarla geliştirip üretildi. Türk jetleri YPG roketlerinin menzili içerisine girmeden hedeflerini imha etti ve sahayı yumuşattı. Teröristler bu sayede Afrin kent merkezine hapsedildi.
SOM seyir füzesi SOM'ların yüksek isabet hassasiyetine sahip olması sayesinde, taarruzlar sırasında siviller zarar görmedi. Teröristler, Afrin bölgesini 6 yıldır yeraltı sığınakları ve tünellerle donatıyordu. Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre F-16'lar yeraltı hedelerini SOM seyir füzesi ile vurdu. Havadan karaya atılan SOM seyir füzeleri TÜBİTAK-ROKETSAN işbirliğiyle yerli imkanlarla geliştirip üretildi. Türk jetleri YPG roketlerinin menzili içerisine girmeden hedeflerini imha etti ve sahayı yumuşattı. Teröristler bu sayede Afrin kent merkezine hapsedildi.
Hassas Güdüm Kiti

                                    Ağır bombardımanda kullanılan mühimmat, TÜBİTAK'ın geliştirdiği teknolojiyle akıllı bombaya dönüştürüldü. Hassas Güdüm Kiti(HGK) sayesinde, bombalar yüksek kullanım kabiliyeti ve hassassiyetli vuruş yeteneği kazandı.
Hassas Güdüm Kiti Ağır bombardımanda kullanılan mühimmat, TÜBİTAK'ın geliştirdiği teknolojiyle akıllı bombaya dönüştürüldü. Hassas Güdüm Kiti(HGK) sayesinde, bombalar yüksek kullanım kabiliyeti ve hassassiyetli vuruş yeteneği kazandı.
Sakarya ÇNRA

                                    Roketsan'ın ürettiği çok namlulu roketatar (ÇMRA) sistemi, harekatın ilk günlerinde yoğun şekilde kullanıldı.
Sakarya ÇNRA Roketsan'ın ürettiği çok namlulu roketatar (ÇMRA) sistemi, harekatın ilk günlerinde yoğun şekilde kullanıldı.
Fırtına Obüsü

                                    Kundağı motorlu topçu sistemi her türlü arazide ilerleyebiliyor. Hakekat halindeyken 30 saniye içersinde atış hazır hale getirilebiliyor. Mevzi koordinatlarını 17.5 mm doğrulukla, mevzi rakamını ise 10 metre doğrulukla tespit ediliyor.
Fırtına Obüsü Kundağı motorlu topçu sistemi her türlü arazide ilerleyebiliyor. Hakekat halindeyken 30 saniye içersinde atış hazır hale getirilebiliyor. Mevzi koordinatlarını 17.5 mm doğrulukla, mevzi rakamını ise 10 metre doğrulukla tespit ediliyor.
Bayraktar İHA

                                    Bayraktar firmasının geliştirdiği MALE(orta irtifa-uzun menzili) sınıf insansız hava aracı(İHA) harekatta keşif ve gözetleme amacıyla kullanıldı. Taktik İHA tam otomatik uçuş kontrol özelliklerine sahip bulunuyor.
Bayraktar İHA Bayraktar firmasının geliştirdiği MALE(orta irtifa-uzun menzili) sınıf insansız hava aracı(İHA) harekatta keşif ve gözetleme amacıyla kullanıldı. Taktik İHA tam otomatik uçuş kontrol özelliklerine sahip bulunuyor.
Fırat M-60T

                                    Fırat Kalkanı Harekatı'nda 30'dan fazla zırlı araç roketli saldırılarda ağır hasar görmüştü. M-60T tipi tanklar "Fırat" projesiyle SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, gece ve gündüz her türlü hava koşulunda 360 derece görüş imkanı sağlayan optik sistemler ve düşmanın roket saldırılarına karşı erken ikaz yeteneğiyle modernize edildi.
Fırat M-60T Fırat Kalkanı Harekatı'nda 30'dan fazla zırlı araç roketli saldırılarda ağır hasar görmüştü. M-60T tipi tanklar "Fırat" projesiyle SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, gece ve gündüz her türlü hava koşulunda 360 derece görüş imkanı sağlayan optik sistemler ve düşmanın roket saldırılarına karşı erken ikaz yeteneğiyle modernize edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >