Ata Demirer'in yıllar önceki sözleri yeniden gündem oldu: 'Dinle ilgili şakalar bizde yapılmaz'

Deniz Göktaş hakkında başlatılan soruşturma ve stand-up gösterisi nedeniyle yaşanan gelişmeler sürerken, sosyal medyada bu kez Ata Demirer'in dini değerler ve komedi üzerine yıllar önce yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Mizahın sınırlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Ata Demirer'in sözleri kısa sürede yeniden paylaşılmaya başlandı. Peki ünlü komedyen o röportajda ne söylemişti?
Komedyen Deniz Göktaş hakkında yürütülen soruşturma ve tutuklama talebi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, sosyal medyada dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Bu kez gündeme gelen isim Ata Demirer oldu. Ünlü komedyenin yıllar önce din ve mizah ilişkisine dair yaptığı değerlendirmeler yeniden paylaşılmaya başladı.

Stand-up gösterisi sonrası başlayan tartışma büyüdü
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, YouTube'da yayımlanan "Ölü Deniz" isimli stand-up gösterisindeki ifadeler nedeniyle Deniz Göktaş hakkında soruşturma başlattı. Yurt dışından dönüşünde gözaltına alınan Göktaş, ifadesinin ardından "Cumhurbaşkanına hakaret" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamaları kapsamında tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Deniz Göktaş suçlamaları kabul etmedi
Emniyet ifadesinde konuşan Deniz Göktaş, gösterinin metninin kendisine ait olduğunu doğrularken suçlamaları kabul etmedi. Göktaş ifadesinde, inançlı insanları incitme amacı taşımadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Tarafıma yöneltilen 'Halkın Belirli Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama' kastım kesinlikle yoktur."
Ayrıca gösterilerinde farklı siyasi görüşler ve popüler isimler hakkında da mizah yaptığını, amacının kimseyi aşağılamak olmadığını savundu.
Ata Demirer'in din ve mizah sözleri yeniden paylaşıldı
Deniz Göktaş hakkındaki gelişmelerin ardından sosyal medya kullanıcıları, Ata Demirer'in yıllar önce verdiği bir röportajdaki açıklamalarını yeniden gündeme taşıdı. Demirer, din üzerine mizah yapılmasına ilişkin şu değerlendirmede bulunmuştu: "Dinle ilgili şakalar bizde yapılmaz."
Bu yaklaşımını açıklayan Demirer, şu ifadeleri de kullanmıştı: "Ben de rahatsız olabilirim. Çünkü ona sarılıp hayatını iyi geçirmeye çalışan insanlar var ve mizahın yıkıcı gücünü düşündüğünde onun ruh sağlığının da sorumluluğunu taşımış olursun."
Sosyal medyada farklı yorumlar yapıldı
Ata Demirer'in bu açıklamaları, Deniz Göktaş hakkındaki adli sürecin ardından yeniden dolaşıma girdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı Demirer'in sözlerini paylaşarak komedide ifade özgürlüğü ile dini değerler arasındaki sınırlar üzerine farklı değerlendirmelerde bulundu. Konuyla ilgili Ata Demirer'den ise güncel bir açıklama yapılmadı.
Deniz Göktaş soruşturmasının ardından Ata Demirer'in sözleri konuşuluyor
Deniz Göktaş hakkındaki soruşturma sürerken, kamuoyunda bu kez hukuki süreçten çok Ata Demirer'in yıllar önce yaptığı "Dinle ilgili şakalar bizde yapılmaz" açıklaması tartışılmaya başlandı. Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan bu sözler, komedinin sınırları ve dini değerlere yönelik mizah tartışmalarını yeniden gündemin ilk sıralarına taşıdı.
İşte o röportajdan bir kesit:

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.