İngiltere Kraliyet ailesinin başı sosyal medya ile dertte

Meghan Markle, Kate Middleton, Prens William ve Prens Harry Kraliyet ailesinin gözde üyelerinden.
Meghan Markle, Kate Middleton, Prens William ve Prens Harry Kraliyet ailesinin gözde üyelerinden.

İngiltere Kraliyeti geçtiğimiz günlerde Kensington Sarayı yetkililerinin Twitter ve Instagram'la doğrudan iletişime geçerek yardım talep ettiklerini belirtmişti. Bunun üzerine saraydan yeni bir açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre hakaret içerikli mesajların polise şikayet edileceği söylendi.

İngiltere Kraliyet ailesi eski oyuncu Meghan Markle'nın aileye girmesiyle oldukça gündemde. Düşes'in hareketleri yüzünden sürekli linç yiyen aile geçtiğimiz günlerde Kate ve Meghan'a yönelik sosyal medya tacizlerinin artması üzerine harekete geçmiş ve Kraliyet'in iki kadını hedef alan saldırgan yorumları kontrol altında tutabilmek için Instagram ve Twitter'a doğrudan başvurarak yardım istediği ifade edilmişti.

Sosyal medyadan açıklama yapıldı

Sussex ve Cambridge Düşesleri Meghan Markle ve Kate Middleton'ı açık hedef haline getiren Instagram ve Twitter'ı filtreleme kararı alan Kensington Royal, resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu:

“Irk, cinsiyet, din, uyruk, dış görünüm veya yaşa dayalı ayrımcılığın teşvik edilmesi an itibarıyla hoş görülmeyecek." Kensington Sarayı'nın hazırladığı ve resmi Twitter hesabından paylaştığı sosyal medya kuralları listesinde, reklam ya da tanıtım içeriklerine; saldırgan, tehdit, nefret, şiddet içerikli yorumlara izin verilmeyeceği belirtildi.

İngiltere Kraliyet ailesi.
İngiltere Kraliyet ailesi.

Soruşturma açılabilecek

Kensington Royal'ın sosyal medya ekibi, bundan sonraki sıkı süreçte, İngiliz Kraliyet mensuplarına edilen tüm yersiz ithamları teker teker saptayıp, gerekirse haklarında soruşturma başlatabilecek. İngiliz Kraliyet hanesinin herhangi bir üyesine hakaret etmek, müstehcen, saldırgan, tehditkar, küfürlü, nefret dolu, materyal veya şiddeti teşvik etmek bundan sonra tamamen yasak. Şu sıralar, ilk çocuğunu dünyaya getirme hazırlıklarında olan Meghan Markle'a ve Kate Middleton'a sosyal medya üzerinden yapılan suçlamaları sonlandırmak amacıyla getirilen bu sıkı yönetimin nasıl uygulanacağı şimdiden merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >