Sağlıkla parlayan bir cilt ve pamuk yumuşaklığında eller için kış bakım önerileri

Kış mevsiminde değişen hava koşulları, cildinizi de olumsuz yönde etkileyebilir.
Kış mevsiminde değişen hava koşulları, cildinizi de olumsuz yönde etkileyebilir.

Değişen hava koşulları, rüzgar ve çevresel diğer faktörler nedeniyle şu sıralar cildinizde kuruluk yaşamanız oldukça doğal. Uzmanlar, kışın soğuyan havaya karşı cildin ve ellerin zarar görmemesi konusunda önerilerde bulunuyor.

Kış aylarının gelişiyle soğuyan hava, vücut ısısının kaybolmamasına ve bunun sonucunda kan dolaşım hızının yavaşlamasına neden oluyor. Kan dolaşımı yavaşladığında ise, cildin gereksinim duyduğu antioksidanları ve besleyici maddeleri alması zorlaşır. Tüm bunlar sonucunda kurumaya başlayan cildin yağ dengesi bozulur ve nemini kaybeder.

Nemini kaybedip kurumaya başlayan ciltte, dermatolojik problemler görülmeye başlanması kaçınılmazdır. Anlayacağınız dış etkenler ve havanın neden olduğu bu sorunlar, ileride dönüşü imkansız sorunlarla karşılaşılmasına neden olabilir. Uzmanlar, özellikle soğuk kış günlerinde cilt bakımı konusunda hassas davranılması gerektiğini söylüyor.


Kış mevsiminde cildinizi korumak için cilt bakım öneriler!

Elleri nemlendirin

                                    Özellikle gece uyumadan önce nemlendirmeniz tavsiyemizdir. Gün içinde kremli alması pek mümkün olmayan ellere en uygun bakım gece yapılandır. Uyumadan önce krem sürüp kumaş eldiven giyerek nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
Elleri nemlendirin Özellikle gece uyumadan önce nemlendirmeniz tavsiyemizdir. Gün içinde kremli alması pek mümkün olmayan ellere en uygun bakım gece yapılandır. Uyumadan önce krem sürüp kumaş eldiven giyerek nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
En çok zararı gören eller

                                    Soğuk havalardan etkilenen en hassas noktalardan birisi de ellerdir. Özellikle rüzgarın etkisiyle kuruyup çatlayan eller, kış mevsiminde özel ilgi bekler.
En çok zararı gören eller Soğuk havalardan etkilenen en hassas noktalardan birisi de ellerdir. Özellikle rüzgarın etkisiyle kuruyup çatlayan eller, kış mevsiminde özel ilgi bekler.
El bakımında da aynı özen gösterilmeli

                                    Kışın cilt bakımında nelere dikkat ediyorsanız, el bakımında da aynı şeylere dikkat etmelisiniz; çünkü ellerin çatlamasını önlemek için de aynı kurallar geçerlidir. Ellerin çatlamasını önlemek için düzenli aralıklarla nemlendirici kullanılması gerekir. Özellikle aşırı su ve sağlıksız sabunlardan kaçınmalısınız.
El bakımında da aynı özen gösterilmeli Kışın cilt bakımında nelere dikkat ediyorsanız, el bakımında da aynı şeylere dikkat etmelisiniz; çünkü ellerin çatlamasını önlemek için de aynı kurallar geçerlidir. Ellerin çatlamasını önlemek için düzenli aralıklarla nemlendirici kullanılması gerekir. Özellikle aşırı su ve sağlıksız sabunlardan kaçınmalısınız.
Duş sürenizi kısaltın, suyu ılıtın

                                    Özellikle soğuk havalarda sıcak suyla uzun uzun yapılan banyo kulağa hoş gelse de, bir süre sonra bu sıcaklık cildin nem tabakasına zarar verir; ciltteki doğal yağların yok olmasına neden olur. Bu nedenle duş sürenizi kısaltıp suyun derecesini düşürmeye bakın.
Duş sürenizi kısaltın, suyu ılıtın Özellikle soğuk havalarda sıcak suyla uzun uzun yapılan banyo kulağa hoş gelse de, bir süre sonra bu sıcaklık cildin nem tabakasına zarar verir; ciltteki doğal yağların yok olmasına neden olur. Bu nedenle duş sürenizi kısaltıp suyun derecesini düşürmeye bakın.
Makyaj yaparken dikkat!

                                    Özellikle kış mevsiminin etkisiyle kuruyan cilde fondöten ya da benzeri makyaj malzemeleri uygulandığında cilt kurur, tahriş olur. Böylece ışıltısını kaybeden cilt, daha hızlı yaşlanır.
Makyaj yaparken dikkat! Özellikle kış mevsiminin etkisiyle kuruyan cilde fondöten ya da benzeri makyaj malzemeleri uygulandığında cilt kurur, tahriş olur. Böylece ışıltısını kaybeden cilt, daha hızlı yaşlanır.
Uyku öncesi bakım 

                                    Yağlı ciltler soğuğa karşı çok daha dayanıklıdır; bu nedenle soğuk havalarda cilt neme ihtiyaç duyar. Özellikle uyku öncesi ve gün içinde dışarı çıkmadan mutlaka nemlendirici krem kullanılmalıdır.
Uyku öncesi bakım Yağlı ciltler soğuğa karşı çok daha dayanıklıdır; bu nedenle soğuk havalarda cilt neme ihtiyaç duyar. Özellikle uyku öncesi ve gün içinde dışarı çıkmadan mutlaka nemlendirici krem kullanılmalıdır.
Profesyonel cilt bakımı

                                    Kendi uygulamanız dışında profesyonel bir destek almak da uygun olacaktır. Cildinizi ölü derilerden arındırmak, temizlemek ve gerekli miktarda nem kazandırmanın en etkili yolu bir profesyonel dokunuştur.
Profesyonel cilt bakımı Kendi uygulamanız dışında profesyonel bir destek almak da uygun olacaktır. Cildinizi ölü derilerden arındırmak, temizlemek ve gerekli miktarda nem kazandırmanın en etkili yolu bir profesyonel dokunuştur.
Maske uygulayın

                                    Haftada bir ya da 10 günde bir mutlaka maske uygulayın. Dilerseniz uzman tavsiyesiyle, dilerseniz evde kendi imkanlarınızla elde ettiğiniz karışım maskeler, cildinizin sağlıkla temizlenmesini ve onarılmasını sağlar.
Maske uygulayın Haftada bir ya da 10 günde bir mutlaka maske uygulayın. Dilerseniz uzman tavsiyesiyle, dilerseniz evde kendi imkanlarınızla elde ettiğiniz karışım maskeler, cildinizin sağlıkla temizlenmesini ve onarılmasını sağlar.
Cildinizi nemlendirin
Temizlikten sonraki bir diğer adım, cildinizi nemlendirmektir. Temizlediğiniz cildi nemlendirmek, aynı zamanda onun nem oranını dengelemesine de yardımcı olur. Bu döngü düzenli olarak devam ettiği sürece, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.
Cildinizi nemlendirin Temizlikten sonraki bir diğer adım, cildinizi nemlendirmektir. Temizlediğiniz cildi nemlendirmek, aynı zamanda onun nem oranını dengelemesine de yardımcı olur. Bu döngü düzenli olarak devam ettiği sürece, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.
Kullandığınız sabuna dikkat

                                    Yüzünüzü temizlerken cildinizi kurutup ona zarar verecek asitli sabunlar yerine, doktorunuzun tavsiyesi üzerine ürünler kullanabilirsiniz. Nem ve yağ oranı dengeli sabunlar ve tonikler kullanmalısınız. Ancak bu noktada en önemlisi yeteri kadar temizlik yapabiliyor olmanız. Cildinizdeki kirin temizlendiğine mutlaka emin olmalısınız.
Kullandığınız sabuna dikkat Yüzünüzü temizlerken cildinizi kurutup ona zarar verecek asitli sabunlar yerine, doktorunuzun tavsiyesi üzerine ürünler kullanabilirsiniz. Nem ve yağ oranı dengeli sabunlar ve tonikler kullanmalısınız. Ancak bu noktada en önemlisi yeteri kadar temizlik yapabiliyor olmanız. Cildinizdeki kirin temizlendiğine mutlaka emin olmalısınız.
İlk adım "Hassas temizlik"

                                    Öncelikle, yüz temizliğinde oldukça dikkatli ve özenli olunması gerekiyor. Kullanılan ürünlerin uzman tavsiyesiyle alınması ve dermatolojik testlerden geçmiş ürünlerin tercih edilmesi de bu konuda oldukça önemli.
İlk adım "Hassas temizlik" Öncelikle, yüz temizliğinde oldukça dikkatli ve özenli olunması gerekiyor. Kullanılan ürünlerin uzman tavsiyesiyle alınması ve dermatolojik testlerden geçmiş ürünlerin tercih edilmesi de bu konuda oldukça önemli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >