12dakika.com iş dünyasına 100 milyon TL'lik hareket getirecek

Arşiv
Arşiv

Türkiye’nin ilk dijital tanışma etkinliği ‘ 12dakika.com ’ sektör profesyonellerini, girişimcileri, yatırımcıları, eğitmenleri, yeni iş insanları ile tanışarak, işini ve ufkunu geliştirmek isteyenleri özetle dünyanın dört bir yanına dağılmış Türk iş dünyasını bir araya getirmeyi ve yeni iş ilişkileri kurulmasını hedefliyor.

Türkiye’nin iş odaklı ilk dijital tanışma etkinliği 12dakika.com ilk buluşmasını yapmaya hazırlanıyor. Yeni fikirler edinmek ve yeni iş insanları tanımak adına oluşturulan iş dünyası girişimi olarak hayata geçen 12dakika.com, pandemi nedeniyle yapılamayan iş odaklı fiziksel tanışmaların yerini alacak.

1900'den fazla toplantı oluşturuldu

Ziya Kızıltan ve Ömürden Sezgin’in öncülüğünde hayata geçen 12dakika.com, ilk buluşmasını 12 Aralık 2020 Cumartesi günü saat 12:12’de başlayacak ve 12 saat boyunca devam edecek. Şu an itibariyle 2.500’ün üzerinde iş insanın profillerini oluşturduğu, 1.900’ün üzerinde 12 dakikalık tanışma toplantılarının organize edildiği etkinliğe 24 ülke 155 şehirden katılım olacak.

Ziya Kızıltan
Ziya Kızıltan

"100 milyon TL'lik bir hareketlilik bekliyoruz"

İlk buluşmada 5 binden fazla katılımcıyı bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Ziya Kızıltan ve Ömürden Sezgin, “ Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre, insanların etkinliklere katılmasının en büyük nedeni, %83 ile “başkalarıyla tanışabilmek, yeni iş ilişkileri kurabilmek”. Konferans ve kongrelerdeki konuşmaları dijitale taşıdık ama tanışmaları taşıyamadık. İşte Türk iş dünyasına bu pandemi döneminde enerji ve hareket katacak 12 dakika fikri böyle ortaya çıktı. Platforma dâhil olan herkes birbirinin profilini inceleyebiliyor. Kimlerle, hangi konularda görüşmek istediğini profilinde belirtebiliyor. Etkinlik tarihinden önce platformda karşılıklı profil incelemeleri ve platform üzerinden yazışmalar yapabiliyor. Taranılan profiller arasından seçilen kişilere mesaj yazılarak 12 dakikalık görüntülü görüşme daveti gönderiliyor. Karşı taraf da gönderilen mesajı okuyup profili inceledikten sonra görüşme talebini kabul ediyor ya da reddediyor. Kabul edilen görüşmeler takvimdeki en uygun 12 dakikalık aralığa yerleşiyor. Görüşme anında 12 dakikadan geri sayım başlıyor. Süre bittiğinde ise bu toplantı odası otomatik olarak kapanıyor. Etkinlik gününden önce profiller taranıp istenilen kadar toplantı organize etmek mümkün. Özellikle hatırlatmak isteriz ki, 12.12 günü sadece toplantılar olacak, bunun için öncesinde hatta şimdi hemen profil oluşturup iş insanlarının takvimleri dolmadan davetleri atmak gerekiyor. Bu yeni konseptin ana farkı bu. Ana amacımız yüksek sayıda insanın katılımı ve iş ilişkileri kurması çünkü her toplantıda çıkacak iş değerini ortalama 10.000 TL olarak düşündüğümüzde iş dünyasına 100 milyon TL’lik bir hareketlilik getirmeyi planlıyoruz. Asıl bizi heyecanlandıran, bu konsepti Türk iş insanları ile dünyayı tanıştırabilecek bir yapıya sokmak ki ona da hızla başlayacağız. O zaman şu ankinin 10 katı değerinde bir hareketlilik getirme, ürün ve hizmet ihratacatını artırabilme gücümüz oluşacak ” diye belirtiyorlar.

Ömürden Sezgin
Ömürden Sezgin

İkinci etkinlik 12 Ocak'ta

Fiziksel olarak katıldığımız konferanslardaki “birebir tanışmaları” dijitale taşımak isteyen girişim, ilk etkinliğini tüm markalar ve katılımcılar bu platformu deneyimlesin ve ortaya çıkan faydayı görsün diye genele açık ve ücretsiz olarak düzenliyor. Her ayın 12’sinde düzenli olarak farklı temalarda hayata geçirmek istedikleri bu dijital etkinliklerin ikincisini de 12 Ocak 2020 tarihinde E-ticaret ve E-ihracat odaklı gerçekleştirmek istiyorlar.

  • 12 Aralık tarihinde başlayacak olan ve 12.12 tarihini ‘’İş Odaklı Dijital Tanışma Günü’’ ilan eden bu etkinliğe katılmak için www.12dakika.com adresini ziyaret etmeniz, platforma kaydolup, hemen davetler göndermeye başlamanız yeterli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >