26 Mayıs 2019: 6 Başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'26 Mayıs 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 26 Mayıs 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Rusya'nın geçtiğimiz yıl gözaltına aldığı Ukraynalı denizcilere ne oldu?

Almanya’nın Hamburg kentinde görülen davada açıklanan kararla Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi, Rusya’ya çağrıda bulunarak geçen yıl Kasım ayında tutukladığı 24 Ukraynalı denizciyi serbest bırakmasını ve el koyduğu üç Ukrayna gemisini iade etmesini talep etti.

Facebook'un 2020'de dijital para birimi GlobalCoin'i kullanıma açacağı netleşti

Facebook'un 2020'nin ilk çeyreğine kadar birçok ülkede kullanıma açılacak yeni bir dijital ödeme sistemi geliştirdiği ortaya çıktı. BBC, yayınladığı haberlerde 2019 yılının sonuna kadar GlobalCoin isimli dijital para biriminin testlerine devam edeceğini ifade etti.

Diriliş Ertuğrul bu hafta bitiyor

TRT'nin başarılı yapımlarından olan, 5 yıllık ekran macerasında hem yurt içi hem de yurt dışında rekor kıran dizi Diriliş Ertuğrul 150. bölüm itibariyle final yapıyor. Gelecek sezonda Osman Gazi projesi ile ekrana dönmeyi planlayan Diriliş ekibi, bu rol için de Burak Özçivit ile anlaştı.

Sony %1'den az pazar payına rağmen akıllı telefon üretmeye devam edecek

Sony çok uzun süredir mobil alanda beklendiğini alamıyor. Ancak buna rağmen yoluna bir şekilde devam ediyor. Her ne kadar zaman zaman 'Sony'nin mobil bölümü satılabilir' tarzında dedikodular çıksa da aslında bu iddialar çoğu zaman gerçeği yansıtmıyor. Hatta şirket CEO'su Kenichiro Yoshida'nın yaptığı açıklama bunu destekliyor.

Call of Duty 2019'un ismi belli oldu: 'Modern Warfare'

Bazı oyunlar, günümüzün 'yaşını başını almış oyuncuları' için de geleneksel hedef kitle konumundaki gençler için de 'geçmişle' eş anlamlıdır. Dünya oyun tarihine sinematik oynanış kavramını hediye etmiş, içerisinde barındırdığı dramatik sahneler ile gözleri doldurmayı hep başarmış, hikayesi ve karakterleri ile rakipsiz durumdaki Call of Duty, bu tip oyunlara verilecek en güzel örnek konumunda yer alır.

Instagram, IGTV'de 'dikey video inadından' vazgeçti

2018 yılı ortalarında yayına alınan ve Instagram'ın YouTube olma penceresi olarak tanımlanan IGTV, Instagram'ı birçok kullanıcının eleştirdiği '1 dakikaya hapsolmuş içeriklerden' kurtararak uzun videolar ile bir araya getirmişti. Tam da bu noktada, videoların yalnızca dikey formatta yüklenebilir olması 'can sıkıcı' hale gelmiş, videoları yeniden yerleştirme ve video boyutları düzenleme işlemleri zorunluluğa dönüşmüştü. Şirket şimdi, IGTV'yi bu yükten kurtararak yatay videoları da kullanılabilir hale getireceğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >