30 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

30 Eylül 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 30 Eylül 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Üç kamu bankasından konut kredileri için yapılandırma geldi

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yüksek faizlerle konut kredisi kullanmış olan müşterilerinin kredilerini yapılandıracaklarını açıkladı. Buna göre, ağustostan önce konut kredisi kullanmış müşteriler, kredilerini aylık yüzde 0,99 faizle yenileyebilecek.

ABD Kongresi, Trump-Putin telefon dökümlerini görmek istiyor

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Demokrat Adam Schiff, Kongre’nin ABD Başkanı Trump’ın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin başta olmak üzere dünya liderleriyle telefon konuşmalarının dökümünü almaya kararlı olduğunu açıkladı.

Üç GSM operatörü depreme karşı ortak ve ücretsiz hat kurma kararı aldı

26 Eylül günü İstanbul'da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem süresince çöken ve uzun bir süre boyunca abonelerin iletişimini imkansız kılan GSM operatörlerinden yeni bir atak geldi. Saatler boyunca devre dışı kalan ağlar sonrasında Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ortak ve ücretsiz hat kurma kararı aldı.

ASELSAN'ın elektrikli otobüsü yollara çıkıyor

ASELSAN'ın geliştirdiği elektrikli çekiş sistemlerinin otobüs üreticisi TEMSA'ya adapte edilmesiyle ortaya çıkan 'elektrikli otobüsler' heyecan uyandırmayı başardı. TEMSA'nın yurt içinde bulunan bir müşterisi için üreteceği iki araçta kullanılacak olan elektrikli çekiş sistemi, 2020 yılında tamamlanacak trafik tescil işlemi sonrası yollara çıkmış olacak.

Etnospor Festivali 3-6 Ekim tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali 3-6 Ekim tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda düzenleniyor. Biz de bu yıl 'Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın' sloganıyla gerçekleştirilecek olan festival için hazırlanmaya başladık. GZT ekibi olarak 3-6 Ekim tarihlerinde festival alanında takipçilerimizi bekliyor olacağız.

BBC'nin mini dizisi The War of the Worlds'ten ilk fragman geldi

Marslıların gezegeni işgal etmesini konu alan BBC'nin yeni mini dizisi The War of the Worlds'ten ilk fragman geldi. Uzun zamandır hazırlıkları süren dizi 3 bölümden oluşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >