6 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

6 Kasım 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 6 Kasım 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

PKK/YPG tarafından 24 saatte 11 saldırı gerçekleştirildi

MSB tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada "TSK tarafından Güvenli Bölge tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristlerin ise Barış Pınarı Harekât bölgesine yönelik tacizleri sürüyor. Teröristler çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi." dedi.

Trump'ın azil soruşturmasında adı geçen üst düzey bir diplomat ifadesini değiştirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturmasında adı geçen Amerikalı üst düzey bir diplomat ifadesini değiştirmesi büyük yankı uyandırdı. Temsilciler Meclisi’nde Başkan Donald Trump’ın azil soruşturmasını yürüten Demokrat Kongre üyeleri, Beyaz Saray Genel Sekreteri Vekili Mick Mulvaney’den soruşturma kapsamında ifade vermesini istedi.

Twitter, 2020'deki geniş kapsamlı güncellemeler için ön hazırlık yapıyor

Twitter'ın Tasarım ve Araştırma biriminin önemli ismi, gelecek yıl için heyecanla beklediği Twitter özelliklerini paylaştı. Bu sohbetten beni çıkar, bu tweet'in retweet'lenmesine izin verme, mention'lara izin verme ve mention'ı kaldır gibi güncellemeler listenin en tepesinde.

Yandex akıllı asistan Alisa'yı Türkiye'de aktif etti

Yandex, yapay zekâ destekli akıllı asistanı Alisa'yı tanıttı. Yandex Navigasyon'u açıp Alisa şeklinde seslenildiğinde aktif olan asistan, trafik ve yol durumundan nöbetçi eczanelerin konumuna kadar birçok farklı soruya cevap verebiliyor.

Bilim insanı Canan Dağdeviren ALS hastalarını umutlandıracak projesini açıkladı

Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, ALS hastası dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Prof. Stephen Hawking’e ithafen geliştirdiği yeni cihazın klinik çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Galatasaray, Real Madrid karşısında 6-0 mağlup oldu

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta maçında İspanya ekibi Real Madrid'e deplasmanda 6-0 mağlup oldu ve son 16 turu şansını yitirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >