Asıl mesleği mühendislik olan 10 ünlü isim

​Asıl mesleği mühendislik olan 10 ünlü isim

Her biri alanının en ünlü isimleri ancak asıl ilgi alanları matematik ve fizik.

Birçok ünlü isim yaptıkları işin dışında farklı eğitimlere sahip. Akademi eğitimleri dışında atıldıkları sanatsal çalışmaları onları şöhret etmiş durumda.

Daha önce sizlere, tıp okuyup farklı bir alanda mesleki kariyer edinmiş 6 ünlü ismi derlemiştik. Bu içeriğimizde de, mühendislik okumuş olan isimleri derliyoruz.

Aras Bulut İynemli

                                    Daha 18 yaşındayken rol aldığı Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisiyle şöhreti yakalayan, kendisindeki yeteneği kısa sürede ortaya çıkartıp, İçerde ve Çukur ile ismini ülkenin en başarılı karakter oyuncuları arasına yazdıran İynemli, aileden gelen yetenek genlerini kullanmayı tercih etti. Eğer kullanmasaydı şu an yarıda bıraktığı İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olacaktı.
Aras Bulut İynemli Daha 18 yaşındayken rol aldığı Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisiyle şöhreti yakalayan, kendisindeki yeteneği kısa sürede ortaya çıkartıp, İçerde ve Çukur ile ismini ülkenin en başarılı karakter oyuncuları arasına yazdıran İynemli, aileden gelen yetenek genlerini kullanmayı tercih etti. Eğer kullanmasaydı şu an yarıda bıraktığı İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olacaktı.
Cem Davran

                                    Henüz çocuk yaşta sınavla girdiği Şehir Tiyatrolarında eğitim almaya başlayan ve filmlerde, tiyatro sahnesinde seyirci karşısına çıkan Davran, akademik eğitimini farklı bir alanda tamamlamayı tercih ederek Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Cem Davran Henüz çocuk yaşta sınavla girdiği Şehir Tiyatrolarında eğitim almaya başlayan ve filmlerde, tiyatro sahnesinde seyirci karşısına çıkan Davran, akademik eğitimini farklı bir alanda tamamlamayı tercih ederek Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Çağla Kubat

                                    2002 Türkiye ikinci güzeli seçildikten sonra oyunculuk yapmaya başlayan, Arka Sokaklar dizisiyle ismini duyuran ancak daha çok sörf sporu ile tanınan Kubat, kendisine şöhreti getiren 2002 Miss Turkey yarışmasından bir yıl önce İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Çağla Kubat 2002 Türkiye ikinci güzeli seçildikten sonra oyunculuk yapmaya başlayan, Arka Sokaklar dizisiyle ismini duyuran ancak daha çok sörf sporu ile tanınan Kubat, kendisine şöhreti getiren 2002 Miss Turkey yarışmasından bir yıl önce İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Çağlar Ertuğrul

                                    Twitter'de yaptığı eğlenceli paylaşımlarıyla dikkat çeken, son olarak rol aldığı Fazilet Hanım ve Kızları dizisiyle şöhreti yakalayan Çağlar Ertuğrul, Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. Medcezir ile başlayan oyunculuk kariyeri; Galip Derviş, Dağ, Dağ 2, Bana Masal Anlatma gibi projeler ile devam etti.
Çağlar Ertuğrul Twitter'de yaptığı eğlenceli paylaşımlarıyla dikkat çeken, son olarak rol aldığı Fazilet Hanım ve Kızları dizisiyle şöhreti yakalayan Çağlar Ertuğrul, Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. Medcezir ile başlayan oyunculuk kariyeri; Galip Derviş, Dağ, Dağ 2, Bana Masal Anlatma gibi projeler ile devam etti.
Haluk Levent

                                    Günümüzde, kurduğu Ahbap adlı oluşum ile yardım ve destek kampanyaları düzenleyen Anadolu Rock müziğinin güçlü seslerinden Haluk Levent, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamladı.
Haluk Levent Günümüzde, kurduğu Ahbap adlı oluşum ile yardım ve destek kampanyaları düzenleyen Anadolu Rock müziğinin güçlü seslerinden Haluk Levent, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamladı.
Mirkelam

                                    Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan Mirkelam, okul yıllarında yazmaya başladığı şiirlerin etkisiyle müziğe başladı. Bir süre dj'lik yapsa da, doksanlı yılların "koşan adamı" olarak ismini müzik tarihine altın harfler ile yazdırmayı başardı.
Mirkelam Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan Mirkelam, okul yıllarında yazmaya başladığı şiirlerin etkisiyle müziğe başladı. Bir süre dj'lik yapsa da, doksanlı yılların "koşan adamı" olarak ismini müzik tarihine altın harfler ile yazdırmayı başardı.
Murat Yıldırım

                                    Arkadaş tavsiyesiyle oyunculuğa başlayan ve günümüzün en ünlü aktörlerinden biri haline gelen Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. Yıldırım'ın bu bölümü bitirmesi tam 8 senesini aldı.
Murat Yıldırım Arkadaş tavsiyesiyle oyunculuğa başlayan ve günümüzün en ünlü aktörlerinden biri haline gelen Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. Yıldırım'ın bu bölümü bitirmesi tam 8 senesini aldı.
Nuri Bilge Ceylan

                                    Türk sinemasının en büyük yönetmenlerinden biri olan Nuri Bilge Ceylan, ünlü bir yazar, fotoğrafçı ve yönetmen olmasının dışında bir mühendis. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Ceylan, kendini sanata yönelten isimlerden.
Nuri Bilge Ceylan Türk sinemasının en büyük yönetmenlerinden biri olan Nuri Bilge Ceylan, ünlü bir yazar, fotoğrafçı ve yönetmen olmasının dışında bir mühendis. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Ceylan, kendini sanata yönelten isimlerden.
Tülin Özen

                                    Ufak Tefek Cinayetler dizisinde Arzu rolüyle arz-ı endam eden Tülin Özen'de aslında mühendislik okuyan isimlerden. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde okurken eğitimini yarıda bırakma kararı aldı ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Her alanda yetenekli olmak bu olsa gerek.
Tülin Özen Ufak Tefek Cinayetler dizisinde Arzu rolüyle arz-ı endam eden Tülin Özen'de aslında mühendislik okuyan isimlerden. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde okurken eğitimini yarıda bırakma kararı aldı ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Her alanda yetenekli olmak bu olsa gerek.
Yiğit Özşener

                                    Ezel dizisinin Cengiz'i olarak tanınan Yiğit Özşener, oynadığı karakterler ile özdeşleşmeyi başaran başarılı bir aktör ancak o da zamanında matematik ve fizik ile günlerini geçiren bir mühendislik öğrencisiydi. Özşener, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu.
Yiğit Özşener Ezel dizisinin Cengiz'i olarak tanınan Yiğit Özşener, oynadığı karakterler ile özdeşleşmeyi başaran başarılı bir aktör ancak o da zamanında matematik ve fizik ile günlerini geçiren bir mühendislik öğrencisiydi. Özşener, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >