Çaya davet edilmeyen hemşire 41 bin sterlin tazminat kazandı

Haber Merkezi
14:12, 28/02/2025, CumaG: Güncelleme: 14:19, 28/02/2025, Cuma
Çaya davet edilmeyen hemşire 41 bin sterlin tazminat kazandı
Çaya davet edilmeyen hemşire 41 bin sterlin tazminat kazandı

İngiltere’de bir hemşire, mesai arkadaşının kendisini sabah çayı sırasına dahil etmediği gerekçesiyle açtığı davada 41 bin sterlin tazminat kazandı.

Independent'te yer alan habere göre; Güney Londra’daki St Helier Hastanesi’nde görev yapan eski diyabet hemşiresi Susan Hamilton, diyetisyen meslektaşı Abdool Nayeck’i "zorbalık yapmakla" suçladı.

Güney Londra'da görülen davada Hamilton, Nayeck’in kendisini toplantılarda görmezden geldiğini ve tüm ekip üyelerine çay yaparken kendisine çay yapmayı bıraktığını öne sürdü.

2018’de başlayan anlaşmazlık

İkilinin arasındaki gerginliğin 2018 yılında bir hastanın bakımıyla ilgili yaşanan anlaşmazlık sonrası başladığı belirtildi. Mahkemeye sunulan ifadelere göre, Nayeck, Hamilton’a doğrudan “Seni sevmiyorum” dedi.

Bu olayın ardından Nayeck’in hemşireye karşı “gözle görülür şekilde küçümseyici” tavır sergilediği ifade edildi.

Hastane yönetimi, arabuluculuk yaparak tarafların “nazik” bir şekilde iletişim kurmaları konusunda uzlaşmasını sağladı. Ancak Hamilton, bunun yerine Nayeck’in artık tüm ekibe çay yapmayı bıraktığını iddia etti.

İstifa sonrası dava açtı

Susan Hamilton, 2019 yılında yaşadığı stres nedeniyle görevinden ayrıldı ancak Ocak 2021’de hastaneye geri döndü. Bu süreçte, hastanenin şikayetlerini ele alış biçimine resmi olarak itiraz etti.

Aynı yıl daha sonra istifa eden Hamilton, iş sözleşmesinin ihlal edildiğini ve hastane yönetimiyle “güven ilişkisinin tamamen bozulduğunu” savundu.

Mahkeme, hemşirenin hastane yönetimine karşı olan şikayetlerini haklı bulurken, meslektaşı Abdool Nayeck hakkındaki tek bir zorbalık suçlamasını reddetti. Hamilton’un yaptığı itirazın hastane tarafından kabul edilmesi üzerine dava lehine sonuçlandı.

“Davranışa karşı yeterli önlem alınmadı”

İstihdam Mahkemesi Yargıcı Kathryn Ramsden, “Hastane yönetimi, Nayeck’in davranışları konusunda yıllar boyunca yeterli önlem almadı. Bu süreç, Hamilton’un sağlık sorunları yaşamasına neden oldu.” ifadelerini kullandı.

Ramsden ayrıca, “Hamilton’un ifadesi oldukça etkileyiciydi. O, mesleğini seven yetenekli bir hemşireydi. Ancak kendisini işini yapamaz hale getiren bir durumda bulduğu için büyük üzüntü yaşadı.” değerlendirmesinde bulundu.

Başlıklar :çayhemşiredava
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026