Hollywood'un yaşlandıkça güzelleşen yıldızı Sophia Loren 82 yaşında

İtalyan'a sormuşlar, "Makarnadan başka neyiniz var?" diye, “Sophia Loren” yanıtını vermiş. Sophia Loren; Marco Polo ve makarnadan başka, İtalyan kültürünün en popülerleri arasında

Çocukluğu fakirlik ve sefalet içerisinde geçen Sophia Loren'in hayat hikayesi, Türk filmlerindeki senaryoları anımsatacak türden. Hollywood sanatçısının hayatı, bir güzellik yarışması ardından değişmeye başlar. 15 yaşında sette karşılaştığı film yapımcısı Carlo Ponti'ye aşık olur ve 37 yaşındaki evli adama, daha önce yaşamadığı baba şefkati ile yaklaşmaya çalışır. Ardından Ponti ile evlenip bir yuva kuran Loren, sanat yaşamının da zirvesine ulaşmayı başarır. 20 Eylül 1934'de dünyaya gelen Loren, bugün 82 yaşına giriyor.

Sophia Loren kimdir?

                                    
                                    
                                    Hollywood'un en ünlü kadın oyucularından Sophia Loren, 20 Eylül 1934'de İtalya'da dünyaya geldi. Gerçek adı Anna Sofia Scicolone'dir.
Sophia Loren kimdir? Hollywood'un en ünlü kadın oyucularından Sophia Loren, 20 Eylül 1934'de İtalya'da dünyaya geldi. Gerçek adı Anna Sofia Scicolone'dir.
Sanatçı ruhu annesinden geliyor

                                    
                                    
                                    Piyano öğretmeni olan annesi Romilda Villani ve mühendis babası Riccardo Scicolone'nin evlilik dışı çocuğu olarak dünyaya gelen Sofia, Napoli yakınlarında büyüdü.
Sanatçı ruhu annesinden geliyor Piyano öğretmeni olan annesi Romilda Villani ve mühendis babası Riccardo Scicolone'nin evlilik dışı çocuğu olarak dünyaya gelen Sofia, Napoli yakınlarında büyüdü.
Sanat dünyasına adımlarına Ponti vesile oldu

                                    
                                    
                                    Daha küçük yaşlarda güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan Loren, İtalyan yapımcı Carlo Ponti'nin Loren'deki yeteneği kısa sürede fark etmesiyle sanat dünyasına küçük küçük adımlar atmaya başladı.
Sanat dünyasına adımlarına Ponti vesile oldu Daha küçük yaşlarda güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan Loren, İtalyan yapımcı Carlo Ponti'nin Loren'deki yeteneği kısa sürede fark etmesiyle sanat dünyasına küçük küçük adımlar atmaya başladı.
16 yaşında oyunculuğa başladı

                                    
                                    
                                    Rol aldığı ilk film "Quo Vadis” adlı tarihi dramaydı ve bu film ancak 1951'de gösterime çıkabildi. Böylece Loren henüz 16 yaşındayken oyunculuğa başlamış oldu. Loren, kariyerinin ilk döneminde ucuz filmlerdeki küçük rollerle yetinmek zorunda kaldı. Bu dönemde rol aldığı "Toto Tarzan", "Io Sono Il Capataz", "Extra" gibi filmlerde gerçek adı Sofia Scicolone'yi kullandı.
16 yaşında oyunculuğa başladı Rol aldığı ilk film "Quo Vadis” adlı tarihi dramaydı ve bu film ancak 1951'de gösterime çıkabildi. Böylece Loren henüz 16 yaşındayken oyunculuğa başlamış oldu. Loren, kariyerinin ilk döneminde ucuz filmlerdeki küçük rollerle yetinmek zorunda kaldı. Bu dönemde rol aldığı "Toto Tarzan", "Io Sono Il Capataz", "Extra" gibi filmlerde gerçek adı Sofia Scicolone'yi kullandı.
İsmini değiştirdi

                                    
                                    
                                    Sofia Scicolone, daha sonraları adını Sophia Loren olarak değiştirdi ve ardından dönemin popüler filmlerinde oynamaya başladı.
İsmini değiştirdi Sofia Scicolone, daha sonraları adını Sophia Loren olarak değiştirdi ve ardından dönemin popüler filmlerinde oynamaya başladı.
Yıldızı parlamaya başladı

                                    1950'lerin sonlarına doğru, Frank Sinatra ve Cary Grant ile başrollerini paylaştığı Boy on a Dolphin ve The Pride and the Passion adlı filmlerle Hollywood'da yıldızı yükselmeye başladı.
Yıldızı parlamaya başladı 1950'lerin sonlarına doğru, Frank Sinatra ve Cary Grant ile başrollerini paylaştığı Boy on a Dolphin ve The Pride and the Passion adlı filmlerle Hollywood'da yıldızı yükselmeye başladı.
Yönetmen Ponti ile evlendi

                                    
                                    
                                    Variety Lights (1950), Quo Vadis (1951) ve Aida (1953) gibi filmlerde aldığı küçük rollerden sonra, kendinden 22 yaş büyük yönetmen Carlo Ponti ile 17 Eylül 1957'de evlendi.
Yönetmen Ponti ile evlendi Variety Lights (1950), Quo Vadis (1951) ve Aida (1953) gibi filmlerde aldığı küçük rollerden sonra, kendinden 22 yaş büyük yönetmen Carlo Ponti ile 17 Eylül 1957'de evlendi.
Çocukları oldu

                                    
                                    
                                    Ecliliğinden Carlo Ponti Jr., ve Edoardo Ponti adlarında iki erkek çocukları oldu.
Çocukları oldu Ecliliğinden Carlo Ponti Jr., ve Edoardo Ponti adlarında iki erkek çocukları oldu.
1953’te kitlelerle tanıştı 

                                    
                                    
                                    Loren'in kitlelerle tanışması ise 1953 yılında rol aldığı müzikal "Aida" ile oldu. Bu filmden sonra ününü iyice arttıran Loren "Attila", "The Gold of Naples", "Two Nights with Cleopatra" ve "Too Bad She's Bad" gibi filmlerle zirveye çıktı.
1953’te kitlelerle tanıştı Loren'in kitlelerle tanışması ise 1953 yılında rol aldığı müzikal "Aida" ile oldu. Bu filmden sonra ününü iyice arttıran Loren "Attila", "The Gold of Naples", "Two Nights with Cleopatra" ve "Too Bad She's Bad" gibi filmlerle zirveye çıktı.
1954’te parladı

                                    
                                    
                                    Two Nights with Cleopatra ve It's Him, Yes! Yes! fimlerinde fiziğini ön plana çıkaran rollerde oynadı. Fiziğini ön plana çıkaran rollerde kendini rahat hissetmediğini belirten Loren'in oyunculuk hayatı, 1954'te Vittorio De Sica ve Marcello Mastroianni ile tanışmalarından sonra hızla parladı.
1954’te parladı Two Nights with Cleopatra ve It's Him, Yes! Yes! fimlerinde fiziğini ön plana çıkaran rollerde oynadı. Fiziğini ön plana çıkaran rollerde kendini rahat hissetmediğini belirten Loren'in oyunculuk hayatı, 1954'te Vittorio De Sica ve Marcello Mastroianni ile tanışmalarından sonra hızla parladı.
Hollywood yapımcılarının dikkatini çekti

                                    
                                    
                                    Loren'in ününün tüm dünyaya yayılması, Hollywood yapımcılarını da devreye soktu ve 1957'den itibaren ABD'de çalışmaya başladı.
Hollywood yapımcılarının dikkatini çekti Loren'in ününün tüm dünyaya yayılması, Hollywood yapımcılarını da devreye soktu ve 1957'den itibaren ABD'de çalışmaya başladı.
ABD izleyicisinin gönlünü fethetti

                                    
                                    
                                    Burada dönemin en önemli aktörleri ile çalışan Loren, Amerikan izleyicisinin de kalbini fethetmekte zorlanmadı. ABD'de rol aldığı "Desire Under the Elms", "The Key", "Houseboat", "The Kind of Women", "A Breath of Scandal" ile büyük başarılar kazanan Loren, 1961'de Jean Paul Belmondo ile birlikte rol aldığı İtalyan-Fransız ortak yapımı savaş draması "Ciociara-Two Women" ile Oscar kazandı.
ABD izleyicisinin gönlünü fethetti Burada dönemin en önemli aktörleri ile çalışan Loren, Amerikan izleyicisinin de kalbini fethetmekte zorlanmadı. ABD'de rol aldığı "Desire Under the Elms", "The Key", "Houseboat", "The Kind of Women", "A Breath of Scandal" ile büyük başarılar kazanan Loren, 1961'de Jean Paul Belmondo ile birlikte rol aldığı İtalyan-Fransız ortak yapımı savaş draması "Ciociara-Two Women" ile Oscar kazandı.
1961’de BAFTA Ödülleri

                                    
                                    
                                    İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (British Academy of Film and Television Arts.) Oscar'ın Birleşik Krallık'taki dengi olan bu akademi her yıl film, televizyon, çocuk film ve televizyon eserleri ile iletişim ödülleri verir. Loren, 1961'de Kızım ve Ben filmindeki rolüyle Bafta ödülü aldı.
1961’de BAFTA Ödülleri İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (British Academy of Film and Television Arts.) Oscar'ın Birleşik Krallık'taki dengi olan bu akademi her yıl film, televizyon, çocuk film ve televizyon eserleri ile iletişim ödülleri verir. Loren, 1961'de Kızım ve Ben filmindeki rolüyle Bafta ödülü aldı.
Akademi Ödülleri

                                    
                                    
                                    Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar Ödülleri, dünyada en popüler film ödülüdür. İlk olarak Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Genelde yılda bir defa Şubat ayında yapılan törende Loren, 1961 yılında yine Kızım ve Ben ile “En İyi Aktris” ödülünü aldı.
Akademi Ödülleri Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar Ödülleri, dünyada en popüler film ödülüdür. İlk olarak Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Genelde yılda bir defa Şubat ayında yapılan törende Loren, 1961 yılında yine Kızım ve Ben ile “En İyi Aktris” ödülünü aldı.
Yapımcısı aynı zamanda kocası Ponti’ydi

                                    
                                    
                                    Daha sonraki yıllarda çevirdiği, The Cassandra Crossing (1976), Una Giornata Particolare (1977) ve Pret-a-Porter (1994) gibi filmlerle saygınlığını arttırdı. Pek çok filminin yapımcısı, kocası Ponti idi ve çoğu filmde başrolleri Marcello Mastroianni ile paylaştı. İlk olarak 1957 yılında evlenen çift, 1962'de boşandı ancak ayrı kalmaya dayanamayıp 1966 yılında tekrar evlendi. Ünlü ikili 2007 yılında yeniden ayrıldılar.
Yapımcısı aynı zamanda kocası Ponti’ydi Daha sonraki yıllarda çevirdiği, The Cassandra Crossing (1976), Una Giornata Particolare (1977) ve Pret-a-Porter (1994) gibi filmlerle saygınlığını arttırdı. Pek çok filminin yapımcısı, kocası Ponti idi ve çoğu filmde başrolleri Marcello Mastroianni ile paylaştı. İlk olarak 1957 yılında evlenen çift, 1962'de boşandı ancak ayrı kalmaya dayanamayıp 1966 yılında tekrar evlendi. Ünlü ikili 2007 yılında yeniden ayrıldılar.
Altın Küre Ödülleri

                                    
                                    
                                    Altın Küre Ödülleri, her yıl resmi bir yemek töreniyle film ve televizyon dizilerine verilen Amerikan ödülleridir. Hollywood Foreign Press Association (Hollywood Yabancı Basın Birliği) tarafından 1944'ten beri verilen ödüller film endüstrisi için verilen önemli ödüllerdendir. Ödüller özellikle 1996'tan sonra önem kazanmıştır, bunun nedeni de HFPA'nın NBC adlı televizyon kanalıyla yaptığı anlaşmadır. Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen ödül törenidir. Ödüller aynı zamanda film, dizi ya da aktris ve aktörler için iyi bir referans olarak kabul edilir. Ödüller, 86 film eleştirmenin oylarına göre verilir. Loren, 1995'te Cecil B. DeMille Ödülü'ne layık görüldü.
Altın Küre Ödülleri Altın Küre Ödülleri, her yıl resmi bir yemek töreniyle film ve televizyon dizilerine verilen Amerikan ödülleridir. Hollywood Foreign Press Association (Hollywood Yabancı Basın Birliği) tarafından 1944'ten beri verilen ödüller film endüstrisi için verilen önemli ödüllerdendir. Ödüller özellikle 1996'tan sonra önem kazanmıştır, bunun nedeni de HFPA'nın NBC adlı televizyon kanalıyla yaptığı anlaşmadır. Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen ödül törenidir. Ödüller aynı zamanda film, dizi ya da aktris ve aktörler için iyi bir referans olarak kabul edilir. Ödüller, 86 film eleştirmenin oylarına göre verilir. Loren, 1995'te Cecil B. DeMille Ödülü'ne layık görüldü.
Hayvan hakları savunuculuğu yapıyor

                                    
                                    
                                    Robert Altman'ın "Ready to Wear / Hazır Giyim" filminde Marcello Mastroianni ile kamera karşısına geçen Sophia Loren, vaktini hayvan hakları savunuculuğu yaparak geçiriyor.
Hayvan hakları savunuculuğu yapıyor Robert Altman'ın "Ready to Wear / Hazır Giyim" filminde Marcello Mastroianni ile kamera karşısına geçen Sophia Loren, vaktini hayvan hakları savunuculuğu yaparak geçiriyor.
“Yaşam Boyu Başarı Ödülü”

                                    
                                    
                                    2002 yılında gerçekleşen Uluslararası Venedik Film Festivali'nde, "yaşam boyu başarı" ödülüne İtalyan aktris Sophia Loren layık görüldü.
“Yaşam Boyu Başarı Ödülü” 2002 yılında gerçekleşen Uluslararası Venedik Film Festivali'nde, "yaşam boyu başarı" ödülüne İtalyan aktris Sophia Loren layık görüldü.
2005 yılında Türkiye'de

                                    
                                    
                                    2005 yılında da Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Türkiye'ye gelmiş ve yaşam boyu başarı ödülüne layık görülmüştür.
2005 yılında Türkiye'de 2005 yılında da Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Türkiye'ye gelmiş ve yaşam boyu başarı ödülüne layık görülmüştür.
2007'de yılında, Pirelli takvimi için poz verdi.

                                    
                                    
                                    Heyecanla beklenen 2007 Pirelli Takvimi, Londra'da tanıtıldı. Bu sayının yıldızları, Hollywood'un en sevilen 5 aktristiydi: Sophia Loren, Penelope Cruz, Hilary Swank, Naomi Watts ve cesur Lou Doillon. Bir yatakta beş ana karakter ile basit ve spontane çekilen resimler, beş kadını resmediyordu. Bu derin ve gizli hikayeler, ana karakterlerin en özel ve saklı kalmış ruhlarını açığa çıkarmayı amaçlıyordu. Beş farklı hikaye anlatılarak modayı zorlayan, gelenekleri yıkan ve kadınların ruhlarına derinlemesine bakan fotoğraflar bir takvimde buluştu.
2007'de yılında, Pirelli takvimi için poz verdi. Heyecanla beklenen 2007 Pirelli Takvimi, Londra'da tanıtıldı. Bu sayının yıldızları, Hollywood'un en sevilen 5 aktristiydi: Sophia Loren, Penelope Cruz, Hilary Swank, Naomi Watts ve cesur Lou Doillon. Bir yatakta beş ana karakter ile basit ve spontane çekilen resimler, beş kadını resmediyordu. Bu derin ve gizli hikayeler, ana karakterlerin en özel ve saklı kalmış ruhlarını açığa çıkarmayı amaçlıyordu. Beş farklı hikaye anlatılarak modayı zorlayan, gelenekleri yıkan ve kadınların ruhlarına derinlemesine bakan fotoğraflar bir takvimde buluştu.
Filmleri

                                    
                                    
                                    2011 - Bert Stern: OriginalMadman
 2010 - My House ıs Full Of Mirrors
 2009 - Nine
 2004 - TooMuchRomance... It's Time forStuffedPeppers
 2004 - Lives of theSaints
 2002 - BetweenStrangers
 2001 - FrancescaandNunziata
 1997 - Soleil
 1995 - GrumpierOld Men
 1994 - Prêt-à-Porter
 1990 - Saturday, Sunday andMonday
 1988 - TheFortunatePilgrim
 1988 - RunningAway
 1986 - Courage
 1984 - Aurora by Night
 1980 - SophiaLoren: Her OwnStory
 1979 - Firepower
 1978 - BrassTarget
 1978 - Blood Feud
 1978 - Angela
 1977 - A Special Day
 1976 - TheCassandraCrossing
 1975 - Sex Pot
 1974 - BriefEncounter
 1974 - Verdict
 1974 - TheVoyage
 1972 - Man of La Mancha
 1972 - The Sin
 1971 - ThePriest'sWife
 1971 - LadyLiberty
 1970 - Sunflower
 1968 - Ghosts - Italian Style
 1967 - MoreThan a Miracle
 1967 - A Countessfrom Hong Kong
 1966 - Arabesque
 1966 - Judith
 1965 - Lady L
 1965 - Operation Crossbow
 1964 - İtalyan Usulü Evlilik
 1964 - Roma İmparatorluğu'nun Çöküşü
 1963 - Yesterday, Today and Tomorrow
 1962 - Five Miles toMidnight
 1962 - The Condemned of Altona
 1962 - MadameSans-Gêne
 1962 - Boccaccio '70
 1961 - El Cid
 1960 - Kızım ve Ben
 1960 - A Breath of Scandal
 1960 - The Millionairess
 1960 - It Started in Naples
 1960 - Heller in Pink Tights
 1959 - ThatKind of a Woman
 1958 - Houseboat
 1958 - The Black Orchid
 1958 - TheKey
 1958 - Desire Under theElms
 1957 - Legend of theLost
 1957 - The Pride and the Passion
 1957 - Boy on a Dolphin
 1956 - Luckyto Be a Woman
 1955 - Scandals in Sorrento
 1955 - TheRiver Girl
 1955 - The Miller's Beautiful Wife
 1955 - TheSign of Venus
 1954 - TooBadShe'sBad
 1954 - Attila
 1954 - The Gold of Naples
 1954 - PovertyandNobility
 1954 - TheAnatomy of Love
 1954 - A Day in Court
 1954 - Neapolitan Carousel
 1953 - African Under theSeas
 1953 - Aida
 1953 - GoodFolk's Sunday
 1953 - GirlsMarkedDanger
 1953 - Two Nights with Cleopatra
 1953 - WeFindOurselves in Arcade
 1953 - Pilgrim of Love
 1953 - The Country of Campanelli
 1952 - TheFavorite
 1952 - I Dream of Zorro
 1952 - AndArrivedtheAccordatore
 1951 - Anna
 1951 - It's Him!...Yes! Yes!
 1951 - Magicianfor Force
 1951 - Milan Billionaire
 1951 - Owner of theVapor
 1951 - White Leprosy
 1950 - Hearts at Sea
 1950 - I Devote, Thee
 1950 - A Certain Amount of Tarzan
 1950 - You Are Mogli of Barbablu
 1950 - I am the Capataz
 1950 - QuoVadis
Filmleri 2011 - Bert Stern: OriginalMadman 2010 - My House ıs Full Of Mirrors 2009 - Nine 2004 - TooMuchRomance... It's Time forStuffedPeppers 2004 - Lives of theSaints 2002 - BetweenStrangers 2001 - FrancescaandNunziata 1997 - Soleil 1995 - GrumpierOld Men 1994 - Prêt-à-Porter 1990 - Saturday, Sunday andMonday 1988 - TheFortunatePilgrim 1988 - RunningAway 1986 - Courage 1984 - Aurora by Night 1980 - SophiaLoren: Her OwnStory 1979 - Firepower 1978 - BrassTarget 1978 - Blood Feud 1978 - Angela 1977 - A Special Day 1976 - TheCassandraCrossing 1975 - Sex Pot 1974 - BriefEncounter 1974 - Verdict 1974 - TheVoyage 1972 - Man of La Mancha 1972 - The Sin 1971 - ThePriest'sWife 1971 - LadyLiberty 1970 - Sunflower 1968 - Ghosts - Italian Style 1967 - MoreThan a Miracle 1967 - A Countessfrom Hong Kong 1966 - Arabesque 1966 - Judith 1965 - Lady L 1965 - Operation Crossbow 1964 - İtalyan Usulü Evlilik 1964 - Roma İmparatorluğu'nun Çöküşü 1963 - Yesterday, Today and Tomorrow 1962 - Five Miles toMidnight 1962 - The Condemned of Altona 1962 - MadameSans-Gêne 1962 - Boccaccio '70 1961 - El Cid 1960 - Kızım ve Ben 1960 - A Breath of Scandal 1960 - The Millionairess 1960 - It Started in Naples 1960 - Heller in Pink Tights 1959 - ThatKind of a Woman 1958 - Houseboat 1958 - The Black Orchid 1958 - TheKey 1958 - Desire Under theElms 1957 - Legend of theLost 1957 - The Pride and the Passion 1957 - Boy on a Dolphin 1956 - Luckyto Be a Woman 1955 - Scandals in Sorrento 1955 - TheRiver Girl 1955 - The Miller's Beautiful Wife 1955 - TheSign of Venus 1954 - TooBadShe'sBad 1954 - Attila 1954 - The Gold of Naples 1954 - PovertyandNobility 1954 - TheAnatomy of Love 1954 - A Day in Court 1954 - Neapolitan Carousel 1953 - African Under theSeas 1953 - Aida 1953 - GoodFolk's Sunday 1953 - GirlsMarkedDanger 1953 - Two Nights with Cleopatra 1953 - WeFindOurselves in Arcade 1953 - Pilgrim of Love 1953 - The Country of Campanelli 1952 - TheFavorite 1952 - I Dream of Zorro 1952 - AndArrivedtheAccordatore 1951 - Anna 1951 - It's Him!...Yes! Yes! 1951 - Magicianfor Force 1951 - Milan Billionaire 1951 - Owner of theVapor 1951 - White Leprosy 1950 - Hearts at Sea 1950 - I Devote, Thee 1950 - A Certain Amount of Tarzan 1950 - You Are Mogli of Barbablu 1950 - I am the Capataz 1950 - QuoVadis
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >