İkbal Uzuner’in mezarında uygunsuz hareketlerde bulunmuşlardı: İfadeleri ortaya çıktı! 'Yapay zekayla oluşturmuşlar'

İkbal Uzuner’in mezarında uygunsuz hareketler
İkbal Uzuner’in mezarında uygunsuz hareketler

İkbal Uzuner’in mezarı başında çekilen ve tepki çeken görüntülere ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan üç şüphelinin ifadeleri dosyaya girdi. Şüpheliler, mezara zarar vermediklerini öne sürerken videonun sosyal medyada yayılmasıyla “pişman olduklarını” söyledi.

Fatih’te 19 yaşındaki İkbal Uzuner’in Semih Çelik tarafından surlarda vahşice öldürülmesinin ardından mezarı başında kaydedilen uygunsuz görüntüler, İstanbul’da geniş yankı uyandırdı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu derhal soruşturma açtı. Tespit edilen üç çocuk, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Şüphelilerin ifadeleri

Tutuklanan şüphelilerden Y.A., sulh ceza hakimliğine verdiği ifadede görüntülerin bu noktaya geleceğini tahmin etmediğini belirterek yalnızca video çektiğini, mezara herhangi bir zarar vermediğini söyledi. Videonun yayılmasıyla hesabını kapattığını ve pişmanlık duyduğunu ifade etti.

“Milletin damarına bastık”

Bir diğer çocuk Ö.E., ifadesinde mezara zarar vermediğini, yalnızca sulama yaptığını ileri sürdü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüyü arkadaşlarının görmesi üzerine mezarlığa gittiklerini söyleyen Ö.E., “Milletin damarına bastık kusura bakmasınlar” ifadelerini kullandı ve yaptıklarından ötürü pişman olduğunu belirtti.

Yapay zekâ iddiası

Ö.D. ise videonun sosyal medyada farklı biçimlerde manipüle edildiğini savundu. Kendi görüntülerinin yapay zekâ ile değiştirildiğini, bu nedenle videonun “cinsel içerikliymiş gibi” gösterildiğini ileri sürdü. Mezara zarar vermediğini ve hakaret etmediğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / İHA