Keşke roman olarak kalsaydı diyeceğiniz 6 romandan uyarlama yapım

Keşke roman olarak kalsaydı diyeceğiniz 6 romandan uyarlama yapım
Keşke roman olarak kalsaydı diyeceğiniz 6 romandan uyarlama yapım

Her izleyişinizde, okuduğunuzda sizi heyecanlandıran o romanı hatırlar ve üzüntü duyarsınız.

Birçok roman birden fazla kez dizi ya da filme uyarlanmıştır. Bazısı beğenilir bazısı ise keşke roman olarak kalsaydı dedirtir. Ya da ilk uyarlama her zaman diğerlerinden bir tık ötede durur. İşte her izleyişinizde, keşke roman olarak kalsaydı diyeceğiniz x romandan uyarlama yapım.

Yaprak Dökümü

                                    2 kez sinema filmi, 2 kez de dizisi yapılmış ve bu özelliği ile tarihe geçmiş bir romandır. Roman belki de Reşat Nuri eserleri içinde kaleme alınmış en kısa romandır. Gel görün ki yapımcılar bu romandan tam 5 sezonluk dizi çıkarmış, roman içinde roman yazmışlardır.
Yaprak Dökümü 2 kez sinema filmi, 2 kez de dizisi yapılmış ve bu özelliği ile tarihe geçmiş bir romandır. Roman belki de Reşat Nuri eserleri içinde kaleme alınmış en kısa romandır. Gel görün ki yapımcılar bu romandan tam 5 sezonluk dizi çıkarmış, roman içinde roman yazmışlardır.
Sinekli Bakkal

                                    Devam etseydi ne kadar sürerdi, romana nasıl bağlı kalınırdı bilinmez ancak reytinge yenik düştüğü için yayından kaldırılması bile romanları dizilerden takip eden izleyici grubu için kötü bir izlenim bıraktığı kesin.
Sinekli Bakkal Devam etseydi ne kadar sürerdi, romana nasıl bağlı kalınırdı bilinmez ancak reytinge yenik düştüğü için yayından kaldırılması bile romanları dizilerden takip eden izleyici grubu için kötü bir izlenim bıraktığı kesin.
Çalıkuşu 

                                    1 kez film, 2 kez ise dizi olmuştur. En çok sevileni ve benimseneni ise Aydan Şener ve Kenan Kalav'ın rol aldığı ilk dizi hali olmuştu. Bugün halen daha Aydan Şener'in Çalıkuşu ile eş değerde anılıyor olması da buna en büyük işarettir kuşkusuz çünkü roman birebir uyarlanmıştı. Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'li Çalıkuşu ise romanı zedelemekten öteye gidememişti.
Çalıkuşu 1 kez film, 2 kez ise dizi olmuştur. En çok sevileni ve benimseneni ise Aydan Şener ve Kenan Kalav'ın rol aldığı ilk dizi hali olmuştu. Bugün halen daha Aydan Şener'in Çalıkuşu ile eş değerde anılıyor olması da buna en büyük işarettir kuşkusuz çünkü roman birebir uyarlanmıştı. Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'li Çalıkuşu ise romanı zedelemekten öteye gidememişti.
Dudaktan Kalbe

                                    Bir televizyon filmi bir de dizisi yapıldı. Her ikisi de olmasa da olurdu ama en çok hangisi olmasa olurdu derseniz dizi versiyonu ilk tercihtir. Zira romanla uzaktan yakından alakası %90 oranında hiç olmamıştı.
Dudaktan Kalbe Bir televizyon filmi bir de dizisi yapıldı. Her ikisi de olmasa da olurdu ama en çok hangisi olmasa olurdu derseniz dizi versiyonu ilk tercihtir. Zira romanla uzaktan yakından alakası %90 oranında hiç olmamıştı.
Eve Düşen Yıldırım

                                    Reşat Nuri Güntekin eserleri dışında uyarlanan ender eserlerdendir. Yalnızca 33 bölüm sürebilen dizi reyting kaygısıyla esere birebir bağlı kalmamıştır. Belki de çoğu kişi bu dizinin bir romandan uyarlandığını bile bilmedi.
Eve Düşen Yıldırım Reşat Nuri Güntekin eserleri dışında uyarlanan ender eserlerdendir. Yalnızca 33 bölüm sürebilen dizi reyting kaygısıyla esere birebir bağlı kalmamıştır. Belki de çoğu kişi bu dizinin bir romandan uyarlandığını bile bilmedi.
Bugünün Saraylısı

                                    Televizyon tarihinin en absürt sahnelerinden birine de sahip olan bu dizi; güzel başlamış fakat zaman olarak günümüze uyarlandığı için roman ile pek de bağdaşık olarak ilerlememişti.
Bugünün Saraylısı Televizyon tarihinin en absürt sahnelerinden birine de sahip olan bu dizi; güzel başlamış fakat zaman olarak günümüze uyarlandığı için roman ile pek de bağdaşık olarak ilerlememişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >