Mutlaka izlenmesi gereken 10 Aamir Khan filmi

Bollywood sineması
Bollywood sineması

Hint sinemasında yaptığı radikal ve yenilikçi değişimlerle adından söz ettiren dünyaca ünlü aktör, yönetmen ve senarist Aamir Khan yaptığı filmlerle 'Bollywood' sinemasının 1 numarası konumuna geldi. İnsan hayatına dokunan ve her türde izleyicinin kendinden bir şeyler bulmasını sağlayan hikayelerle herkes tarafından takdir toplamayı başardı. İzlediğinize pişman olmayacağınız 10 Aamir Khan filmini sizler için listeledik

Her biri ayrı bir hayat dersi niteliğinde olan, izlerken yabancılık çekmeyeceğiniz bir birinden keyifli 10 Aamir Khan filmi...

1) Thugs Of Hindostan

Thugs of Hindostan filmi, yönetmenliğini ve senaristliğini Vijay Krishna Acharya’nın kaleme alarak metne döktüğü akabinde kamera arkasına geçerek kadraja aldığı 2018 Hindistan yapımı aksiyon, dram ve macera filmi.

Aamir Khan’ın çektiği son film olması ülkemizde filmin popülaritesini arttırmaktadır. Tarihte takvim yapraklarının 1830’lu yılları gösterdiğinde Hindistan’da hüküm süren imparatorlukta imparatorluğu dört koldan saran düzenbazlar, hilekarlar ve yalancı kişiler imparatorlukta kendi hükümlerini sürdürmekte idiler. Philip Meadows Taylor tarafınca yazılan Confessions of a Thug isimli kitaptan esinlenerek senaryolaştıran filmi izleyeceğiz. 30 Kasım'da vizyona girecek film şimdiden izleyicilerin ilgisini çekmiş görünüyor.

IMDB Puanı: ???

Fragmanı


2) Secret Superstar (2017)

Tek hayali ilerde şarkıcı olup sesinin güzelliğini herkese ispatlamak olan kızın hikayesini konu alan filmde, sosyal medyayı kullanarak hayaline ulaşması ayrı bir detay olarak göze çarpıyor. Klasik ve gelenekçi bir babaya sahip olan genç kız, hayaline kavuşabilmek için önce baba engelini aşması gerekir. Ta ki Youtube’a yüklediği şarkıları sayesinde Shakti Kumar adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

IMDB Puanı: 8.3

Fragmanı

3) Dangal (2016)

23 Aralık 2016’da vizyona giren film, bir baba ile iki kızının ilişkisini anlatıyor. Sosyal konularda duyarlı olmasıyla bilinen ünlü oyuncu bu filmde ise kızlarına güreş öğretmeye çalışan bir babayı canlandırıyor. Oynadığı tüm rollerin içine girmeyi başaran Aamir, bu film için de ayrı bir efor sarf ederek aynı filmde 20-25 kilogram zayıflamayı başardı.

IMDB Puanı: 9.2

Fragmanı

4) PK (2014)

P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. Filmde dünyaya gönderilmiş olan bir yabancıyı canlandıran usta oyuncu, daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuksu sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'nin masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'nin sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir, öfkeleri dindirir. P.K.'nin çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.

3 idiots filminin yönetmeni Rajkumar Hirani ile tekrar bir araya gelen Aamir Khan, PK filmi ile hala Bolywood'un en fazla gişe yapan filminin başrol oyuncusudur.

IMDB Puanı: 8.2

Fragmanı

5) 3 İdiots (2009)

Aamir Khan’ın bilinirliğini en çok artıran, tüm dünyada büyük bir gişe başarısı elde etmesini sağlayan filmi desek yanılıyor olmayız.

Çoğu izleyiciye ‘’Bollywood’’ sineması ile tanıştıran bu film, 3 üniversite arkadaşının hikayesini konu alıyor. İzlenmeye değer.

IMDB Puanı: 8.4

Fragmanı

6) Taare zameen par (Her çocuk özeldir) (2007)

Gençlerin eğitimi ve eğitim sisteminin sorunlarını kafasını takmış olan Aamir Khan bu filminde, harfleri, sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görmesini ve çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatamıştır.

IMDB Puanı: 8.4

Fragmanı

7) Rang De Basanti(2006)

BAFTA Film Ödüllerinde aday gösterilen, 7 Filmfare ödüllü, “kültürel fenomen”, “reformist melodrama” olarak nitelendirilen Rang De Basanti, Aamir Khan’ın senaryoyu okur okumaz kabul ettiği bir film. Mehra’nın yıllarca çalışarak senaryosunu oluşturduğu film Hindistan’ın yozlaşmış, yabancılaşmış, tarihinden uzaklaşmış gençlerine bir ders niteliğinde.

IMBD Puanı: 8.4

Fragmanı

8. Ghajini (2008)

Konusu itibariyle ‘Memento’ ile benzerlik gösteren hatta Bollywood uyarlaması olarak da nitelendirilen, A.R. Murugadoss imzalı filmi farklı kılan ise Aamir Khan’ın muhteşem oyunculuğu diyebiliriz. Filmin içine serpiştirdiği klipler ile işte bir Hint yapımı böyle olur dedirtiyor.

Filmin konusuna gelecek olursak eğer, Sanjay Singhania, Hindistan’ın en zengin iş adamlarından biridir. Nişanlısı Kalpana ile mutlu bir beraberliği vardır. Yakın zamanda evlenmeyi düşünen çift korkunç bir saldırıya maruz kalır. Mafya lideri olan Ghajini, Sanjay Singhania’nın gözleri önünde Kalpana’yı öldürür. Saldırı sırasında kafasına darbe alan Sanjay ise hafızasını kaybeder. Her 15 dakikada bir hafızasından her şey silinir. Gajini’yi bulmak, intikamını almak için ant içen Sanjay, unutmamak için her şeyi vücuduna ve not defterine başlar. Gajini, bütün bu karmaşayı çözebilmek için ipuçlarını takip etmek zorundadır!

IMDB Puanı: 7.3

Fragmanı

9)Dil chahta hai (Kalbin Arzusu) (2001)

3 Genç arkadaşın hayata bakış açılarının farklılığını konu alan filmde, Aamir Khan alışılmışın dışına çıkarak zengin ve patavatsız bir genci canlandırıyor. 21 ödül alan film, Bollywood sineması için bir değer niteliğinde.

IMDB Puanı: 8.2

Fragmanı

10) Fanaa (2006)

Filmin en belirgin özelliği tıpkı bir Yeşilçam filmini anımsatması. Filmin içinde birden fazla duyguya kapılabileceğiniz oluyor. Abartılı sevinçler, bir anda değişen ve dramatik bir hal alan sahneler filmin sonuna doğruda artan aksiyon sahneleri filmi farklı duygularla izlemenize sebep oluyor. Hint filmi tanımının karşılığı olabilecek nitelikte bir yapım.

IMDB Puanı: 7.2

Fragmanı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >