Şirket CEO'su açıkladı: Huawei, HarmonyOS yüklü ilk akıllı telefonu 2021'de duyurabilir

HarmonyOS
HarmonyOS

Çinli üretici Huawei, önümüzdeki sene HarmonyOS kurulu gelen ilk akıllı telefonu raflara çıkarabilir.

Doğrudan şirket CEO'su Richard Yu'nun açıkladığı konunun öncelikle orta ve orta üst seviye modelleri kapsaması bekleniyor.

Huawei, son bir yıldır üzerinde sıkı çalıştığı HarmonyOS ile ilgili somut kararlar vermek üzere. Geçtiğimiz haftalarda bu işletim sisteminin kullanılacağı ilk akıllı telefonların bu sene çıkabileceği konusu gündeme gelmişti. Ancak daha sonra şirket CEO'su yaptığı bir açıklamayla 2020 için bu tip bir durumun söz konusu olmadığını en azından bu yıl için gündemin HarmonyOS çıkışı olmadığından bahsetmişti.

HarmonyOS yüklü akıllı telefonların ilk örneklerinin gelecek yıl çıkması bekleniyor.
HarmonyOS yüklü akıllı telefonların ilk örneklerinin gelecek yıl çıkması bekleniyor.

Şu an gelinen noktada ise Huawei CEO'su Richard Yu'nun yeni açıklaması, HarmonyOS yüklü ilk akıllı telefonların bu 2021'de raflara çıkabileceği yönünde. Evet; şu an henüz bir kesinlik yok. Fakat işler yolunda giderse muhtemelen önümüzdeki sene içinde HarmonyOS akıllı telefonları görebiliriz.

HarmonyOS denildiğinde insanların akıllarına çeşitli soru işaretleri geliyor. Bunlardan ilki uygulama desteği. Android tarafında Google Play aracılığıyla yüz binlerce farklı uygulamaya ücretli ya da ücretsiz olarak erişim imkanı sunuluyor. Bunun HarmonyOS'taki karşılığının nasıl olacağı merak ediliyor.

Huawei bunu en baştan bu yana açıklıyor; mevcut Android uygulamaları benzer şekilde HarmonyOS'ta da kullanılabilecek. Geliştiriciler Huawei'nin ARK derleyicisi kullanarak Android uygulamalarını HarmonyOS'a taşıyabiliyorlar. Ancak arayüz ya da diğer detaylar bilinmiyor.

HarmonyOS'ta öncelik orta ve orta üst seviye akıllı telefonlarda.

Elbette HarmonyOS yüklü gelecek ilk akıllı telefonların durumu da fazlasıyla merak ediliyor. Bu noktada da şirketin şu ana kadarki açıklamaları ve genel izlenim orta seviyede bir modelle deneme yapılacağı yönünde. Yani tepe seviyesi bir model yerine öncelik orta segmentteki ürünlerde olacak. Ama daha sonrasında tepe seviyesindeki modellerde de HarmonyOS'un kurulu gelmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >