Sokaklar alev aldı: Uyuşturucu baronunun oğlu Meksikayı ayağa kaldırdı

Ülke neredeyse savaş alanına döndü. İHA

Meksika sokakları alev topu desek yeridir... Sebebi ise uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun yakalanması. Uyuşturucu baronunun oğlunun yakalanması üzerine kentte büyük bir çatışma çıktı. Olayların büyümesi üzerine, yakalanan Ovidio Guzman serbest bırakıldı.

ABD'de müebbet hapse çarptırılan uyuşturucu karteli elebaşı El Chapo (cüce) lakaplı Joaquin Guzman’ın oğullarından biri Meksika'nın Culiacan kentinde polis tarafından yakalanınca kentte çatışma çıktı.

Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı, sokaklar neredeyse alev topuna döndü.
Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı, sokaklar neredeyse alev topuna döndü.
Ovidio Guzman
Ovidio Guzman

Çete üyelerinin caddeleri kapattığını, araçları ateşe verdiğini ve kentte paniğe neden olduğunu ifade eden Durazo, kentin güvenliği için güvenlik güçlerinin operasyonu durdurduğunu söyledi.

El Chapo
El Chapo
Çatışmaların vardığı boyut, hükumeti alarma geçirdi. -REUTERS
Çatışmaların vardığı boyut, hükumeti alarma geçirdi. -REUTERS

Ülke basınında yer alan haberlerde kentte çıkan kargaşa sırasında 30'a yakın mahkumun ceza evinden kaçtığı ifade edildi.

Sinaloa Valisi Quirino Ordaz Coppel
Sinaloa Valisi Quirino Ordaz Coppel

Sinaloa Valisi Quirino Ordaz Coppel, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Culiacan kentinin güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Ne olmuştu?

Guzman, ABD'nin New York eyaletinde görülen davada temmuzda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Guzman, 2001 ve 2015'te Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmış, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Ovidio Guzman Lopez kimdir?

Uyuşturucu karteli elebaşı El Chapo (cüce) lakaplı Joaquin Guzman’ın çocuklarından biri olan Ovidio Guzman Lopez 28 yaşındadır.

Babasının ikinci evliliğinden olan dört çocuktan biri. Ağabeyi Ivan ile birlikte, babaları yakalandıktan ve 2017'de ABD'ye iade edildikten sonra uyuşturucu çetesinin kontrolünü ele geçirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >