Türkiye'nin 6 sürüş noktası: Nefes kesen manzaralar

Karadeniz'in eşsiz manzaralarından biri olan Pokut Yaylası.
Karadeniz'in eşsiz manzaralarından biri olan Pokut Yaylası.

Türkiye, doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir ülke. Özellikle arabaya atlayıp, uzun yol seyahatleri yapmak size nefes kesen manzaralar sunabilir. Yolda olmayı ve uzun molalar vermeyi sevenleri mutlaka görmek isteyecekleri 6 nefes kesen noktaya götürüyoruz. Bu yollar manzaraları ile size unutulmaz bir yolculuk deneyimi sunmaya hazır.

Uçak seferleri dışında araba veya trenle yolculuk yapmayı sevenler için ülkemizde muhteşem manzaraların bulunduğu, nefes kesen yollar ve köyler var. Yolculuk sırasında uzun molalar vermek bu manzaraların tadını çıkarmak ve fotoğraf çekilmek için zaman kaybetmeyin. Uzun yola çıkmadan önce fikir sahibi olmak isterseniz, haberimizdeki muhteşem 6 noktaya göz atabilirsiniz. İşte o eşsiz manzaralar;

Kaputaş Plajı 

                                    
                                    Antalya'nın iki turistik ilçesi Finike'den Kaş'a giden bu yol sayısız keskin viraja sahip ve bu virajlar nefes kesen manzaralara sahip. Kaş’tan biraz daha ilerleyerek Türkiye’nin en güzel plajlarından olan Kaputaş’ın turkuaz sularını mutlaka ziyaret edin.
Kaputaş Plajı Antalya'nın iki turistik ilçesi Finike'den Kaş'a giden bu yol sayısız keskin viraja sahip ve bu virajlar nefes kesen manzaralara sahip. Kaş’tan biraz daha ilerleyerek Türkiye’nin en güzel plajlarından olan Kaputaş’ın turkuaz sularını mutlaka ziyaret edin.
Selimiye köyü Marmaris yolu 

                                    
                                    Marmaris'ten Türkiye'nin saklı kalmış cennetlerinden olan Bozburun beldesine giden bol kıvrımlı yolda araba kullanırken gözleriniz Ege'nin yeşili ve mavisine doyacak. Bu rota üzerinde mola verebileceğiniz birçok durak bulunuyor.
Selimiye köyü Marmaris yolu Marmaris'ten Türkiye'nin saklı kalmış cennetlerinden olan Bozburun beldesine giden bol kıvrımlı yolda araba kullanırken gözleriniz Ege'nin yeşili ve mavisine doyacak. Bu rota üzerinde mola verebileceğiniz birçok durak bulunuyor.
Han İlçesi 

                                    
                                    Eskişehirliler tarafından çok tanınmayan Han ilçesine giden yol genellikle düz olsa da yol boyunca seyir halindeki tepeleriyle insanın hem gözlerini hem de ruhunu dinlendiriyor. Han ilçesinde Frig, Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi taşları görüp tarihsel zenginlikleri keşfedebilirsiniz.
Han İlçesi Eskişehirliler tarafından çok tanınmayan Han ilçesine giden yol genellikle düz olsa da yol boyunca seyir halindeki tepeleriyle insanın hem gözlerini hem de ruhunu dinlendiriyor. Han ilçesinde Frig, Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi taşları görüp tarihsel zenginlikleri keşfedebilirsiniz.
Akyaka / Akbük Yolu 

                                    
                                    Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Akyaka'da buz gibi Azmak Nehri’nde sonra arabaya atlayıp Gökova Körfezi’nin en  güzel koylarından olan Akbük Koyu’na doğru yola çıkın. 25 km’lik dar ve bol kıvrımlı bu yolda ilerlerken size bir yanınızda yemyeşil çam ağaçları eşlik edecek.
Akyaka / Akbük Yolu Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Akyaka'da buz gibi Azmak Nehri’nde sonra arabaya atlayıp Gökova Körfezi’nin en güzel koylarından olan Akbük Koyu’na doğru yola çıkın. 25 km’lik dar ve bol kıvrımlı bu yolda ilerlerken size bir yanınızda yemyeşil çam ağaçları eşlik edecek.
Giresun, Kümbet Yaylası 

                                    
                                    Giresun'un merkezinden Kümbet Yaylası'na kadar olan 60 km’lik yol boyunca arabayı oldukça yavaş kullanırsanız manzaranın tadını daha çok çıkarabilirsiniz.
Giresun, Kümbet Yaylası Giresun'un merkezinden Kümbet Yaylası'na kadar olan 60 km’lik yol boyunca arabayı oldukça yavaş kullanırsanız manzaranın tadını daha çok çıkarabilirsiniz.
Karaburun / İzmir 

                                    
                                    Ege Denizi'nin bulunduğu dönemeçleri bol bir yol sizi Karaburun'a kadar götürecek. Bu yolda sadece nefis manzaralar yok. Tipik Ege köyleri olan Kösedere ve İnecek’i gezip köy kahvesinde çay içmeyi, kimselerin bilmediği Boyabağı Koyu'na bayılacaksınız.
Karaburun / İzmir Ege Denizi'nin bulunduğu dönemeçleri bol bir yol sizi Karaburun'a kadar götürecek. Bu yolda sadece nefis manzaralar yok. Tipik Ege köyleri olan Kösedere ve İnecek’i gezip köy kahvesinde çay içmeyi, kimselerin bilmediği Boyabağı Koyu'na bayılacaksınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >