Yeni nesil iPhone'ların kameralarında lenslerin çatladığı iddia ediliyor

iPhone
iPhone

İsabetli tahminleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni nesil iPhone'ların lenslerinde çatlama meydana geldiğini belirtiyor.

Hatta Apple'ın bu lensleri tedarik ettiği şirketi değiştireceği de belirtiliyor.

Kuo, bu nedenden dolayı yeni iPhone'ların gecikebileceğini ifade ediyor.

Yeni nesil iPhone söylentileri hız kesmiyor. iPhone 12 şeklinde isimlendirilmesi beklenen yeni modelin henüz ne zaman tanıtılacağı bile belli değil. Yani Apple tarafından herhangi bir açıklama yok. Fakat buna rağmen yayınlanan konsept videolar, özel çalışmalar ve sızan bilgiler ışığındaki tahminler heyecan uyandırmaya devam ediyor.


Yeni iPhone'un konsept vieosuna göre arkadaki kamera dizilimi ise bu şekilde.
Yeni iPhone'un konsept vieosuna göre arkadaki kamera dizilimi ise bu şekilde.

Birkaç hafta önce paylaşılan konsept videosu, hem ön hem de arka yüzeyini cam; çerçevelerin ise paslanmaz çelik olacağı yönünde bilgiler içeriyordu.

Bunun yanı sıra beklentilerin hayli fazla olduğunu da söylemek gerekiyor. Zira yeni nesil Apple A14 yonga setiyle eskiye oranla performansın yükseleceğini tahmin etmek hiç zor değil.

Doğal olarak bununla birlikte yeni nesil yonga setinin pil tüketimi konusunda da fayda sağlayacağı aşikar. LIDAR sensör, 4000 mAh kapasitede batarya ve hızlı şarj desteği de detaylar arasında.

Merak uyandıran diğer bir taraf ise kamera. iPhone 12'de 6X optik yakınlaştırma yapması beklenen bir kameraya yer verileceği üzerinde duruluyor. Ayrıca konsept videosuna bakılırsa arkada yine üç kamera bulunacak.

Lenste yaşanan problemin nasıl çözüleceği ise merak konusu.
Lenste yaşanan problemin nasıl çözüleceği ise merak konusu.

Tam da kamera tarafından bahsetmeye başlamışken aslında isabetli tahminleriyle bilinen analist Ming-Chi Kuo'nun bir tahminini de paylaşmamız gerekiyor. Kup, ultra geniş açılı kameranın lensinde birtakım sıkıntılar yaşandığını özellikle belirtiyor. Söylentiler, bu lenslerin yüksek sıcaklık testlerinde çatladığı yönünde.

Apple, lens için alternatif şirketlere yönelebilir.

Apple, bu lensleri Genius Electronic Optical'den satın almış. Daha doğrusu buradan alınan lenslerde sorun görülüyor. Kuo'nun tahminlerine göre önümüzdeki süreçte lensler için Genius tercih edilmeyecek. Bu nedenle iPhone'un gecikmesi söz konusu. Ancak problem Genius tarafından çözülürse Apple yaşadığı sorun nedeniyle önemli bir indirim de talep ediyor.

Yani aslında hem Apple hem de Genius için işler biraz karışık. Yeni nesil iPhone'ların her yılki gibi Eylül'de tanıtılması bekleniyor. Ancak henüz şirketten bu yönde gelen bir açıklama yok. Yani henüz takvim paylaşılmış değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >