1. gün iftar menüsü

1. gün iftar menüsü
1. gün iftar menüsü

Hepimizin 11 ay boyunca beklediği o gün geldi! Her ramazan olduğu gibi bu Ramazan da tüm menüler Lokmacığınızdan. İlk günün heyecanına yakışır şekilde hazırladığımız bu menüde Kilis'ten Bursa'ya uzanan bir lezzet karışımı var. "İftara ne yapsam" Diye düşünmeyin bu menümüzü deneyin!

Kilis tava

Zor olarak görülen ama aslında birçok yemeğe göre pratik olan Kilis tava, ramazanın ilk günü için hem kolay hem de özenli yemek arayanlara uygun.

Bulgur pilavı

Hem pratik, hem lezzetli hem de doyurucu olduğu için her yemeğin yanına yakıştırdığımız bulgur pilavı, ramazan sofralarında akla ilk gelen yemeklerden. "Tane tane bulgur pilavı nasıl yapılır?" Merak edenleri böyle alalım.

Ezme

Ramazanın ilk günü hemen hemen hepimizin aklına kebap gelirken beraberinde acılı ezme de geliyor. "Tıpkı kebapçılarda yediğimiz o acılı ezmeyi evde nasıl yaparız ?" Derseniz işte cevabı!

Reyhan şerbeti

Bu menünün yanına şöyle iç ferahlatan bir reyhan şerbeti iyi gider dedik! Bu zamana kadar içtiğiniz tüm içeceklere veda ettirecek bu tarif, gün boyu yaşadığınız susuzluğunuzu da giderecek.

Süt helvası

İlk gün menümüze Bursa'nın meşhur lezzeti süt helvasını ekledik. Hem sütlü hem de pratik bir tatlıysa günü güzel kapatmak isterseniz işte aradığınız o süt helvası tarifi.