10 dakikada hazırlanan 10 pratik tarif

10 dakikada hazırlanan pratik tarifler
10 dakikada hazırlanan pratik tarifler

Zaman yönetimi konusunda etkili öneriler vermek bizim uzmanlık alanımız olmasa da tüm bu dertlerden sizleri kurtarıp, çok sıkıştığınız anlarda sadece 10 dakikada harikalar yaratabileceğiniz tarifler vererek büyük bir sorunu çözüme kavuşturmak tam olarak bizim uzmanlık alanımız. Lezzetine hayran kalacağınız 10 dakikalık pratik tarifler için listeye göz atın!

Günümüzde hepimizin ortak bir şikayeti varsa o da şüphesiz ki; zamanı hiçbir şeye yettirememek. Üstüne üstlük çalışan insanlar için zaman yönetimi daha da zor bir hal almış durumda. Her akşam ‘bugün ne pişirsem?’ derdi, çat kapı gelen misafirler, zamansız bastıran açlık hissi de bu tempo için de bizleri en zorlayan şeylerin başında geliyor.

Birbirinden nefis, hepsine ayrı ayrı kefil olabileceğimiz 10 tarifimizden damak tadınıza en uygun olanı, gözünüze en leziz geleni seçerek 10 dakika tutun ve mutfağa girin. 10 dakika sonunda lezzetine hayran kalacağınız o tarifi ise sadece çok sevdiklerinizle paylaşın…

Trabzon hurmalı salata

Salatalar şüphesiz ki en zamansız anlarda sığındığımız en leziz ve en sağlıklı limanlar… Sağlıklı beslenmeye gönül vermiş hiç vakit olmayan anlarda dahi her şeyini evinde hazırlamaya özen gösteren herkesi can evinden vuracak bu Trabzon hurmalı salata tarifimiz de işte o limanlardan biri.

Karadeniz fırtınası; Trabzon hurmalı salata tarifi

Pekmezli armut

Aniden bastıran tatlı krizleri gün içinde sadece bizleri vuruyor olamaz değil mi? Özellikle akşamları en hareketsiz saatlerimizde dışarıdan ‘bol kalorili’ bir tatlı sipariş etmek yerine evlerimizde sadece 10 dakikada hazırlayabileceğimiz bu enfes tatlı önerimize ne dersiniz?

Tatlı ataklarına; pekmezli armut tarifi

Domates bruschetta

İtalyan mutfağına bir dakikalık saygı duruşu… Hemen hemen herkesin başarısını kabul ederek büyük bir saygı duyduğu İtalyan mutfağının en pratik, en leziz tariflerinden biri olan bruschetta tarifimiz özellikle kahvaltı keyiflerinizin favorisi olmaya aday.

Kahvaltıların yıldızı; domates bruschetta tarifi

Arta kalan makarna omleti

Lokma’nın hem zaman tasarruflu, hem de maddi açıdan tasarruflu tarifleri olmasaydı neler olurdu? Bunu düşünmek bile istemiyoruz çünkü biz sadece sizleri düşünüyoruz. Bir gece önceden tencere dibinde kalmış makarnayı çöpe atmaya son… Çünkü kendisi leziz mi leziz bir omlette başrol olacak.

Çöpe değil omlete; arta kalan makarna omleti tarifi

Patlıcanlı yoğurtlu ezme

Hem gözlere, hem damaklara hitap eden o nefis sofraların olmazsa olmazı nedir? Elbette ki mezeler. Lakin mezeler kimi zaman bizlere başlı başına kurtarıcı olabilir ve tek başına da afiyetle yenebilir. İşte bu anlarda çok sevilen patlıcan yoğurtlu ezme için sadece 10 dakikaya ihtiyacınız var.

Patlıcan severler merhaba; patlıcan yoğurtlu ezme tarifi

5 peynirli sandviç

Seveni çok, sevmeyeni yok o meşhur lezzet; sandviç. Hazırlanması en pratik, doyuruculuğu en yüksek, tadı en leziz tariflerin başında gelmesiyle sandviç her çeşidiyle çok ama çok sevilmeyi kesinlikle hak ediyor. Bu favori lezzetin bizde ki favori tarifi ise 10 dakikada hazırlanan 5 peynirli sandviç.

Peynirler buluştu; 5 peynirli sandviç tarifi

Brokolili ayran

Kültürümüzde çorbanın kaç çeşidi var saymak mümkün mü? Pek sanmıyoruz. Çorbayı bizler kadar seven ve tüketen bir millet daha var mıdır? Buna da emin değiliz. ‘Hazır çorbalardan aynı tadı alamıyorum Lokmacım, keşke dar zamanlar için de basit ama lezzetli bir tarifin olsaydı’ diyenlerin çağrısına kulak verme zamanı gelmişti de geçiyordu.

40 yıllık ayran çorba olursa; brokolili ayran tarifi

Kadayıflı fasulye kızartması

Başlığı görünce bu ikiliyi pek de bir arada düşünemeyen herkesin ‘şakadır o Lokmacım gerçek olsa duramayız…’ diye içinden geçirdiğine eminiz. Çerez niyetine yenecek, keyifli bir atıştırmalık olarak favoriniz olacak bu tarifimize mutlaka bir şans verin.

Bu nasıl ikili dedirten; kadayıflı fasulye kızartması tarifi

Somon ve kuru domatesli kanepe

Yalnızca 10 dakikası olsa dahi seçkin bir damak tadından asla ödün vermeyecek gurmelere selam olsun… Somon ve kuru domates bir araya gelerek yediğiniz an saatlerce hazırlanmış gibi hissettirecek enfes bir birlikteliğe imza attı ve bu aşk yalnızca 10 dakikada başladı.

10 dakikada aşk; somon ve kuru domatesli kanepe tarifi

Vanilyalı fındıklı patates

Liste sonuna her zaman olduğu gibi assolisti bıraktık ve sahneyi onunla kapatalım istedik. Patatesin her halini çok sevdiğimiz, asla vazgeçemediğimiz artık ispatlanmış bir gerçek lakin yeni lezzetlerin peşinde olan patates sevdalıları için yenilik vakti geldi de geçiyor… Hadi vanilyalı fındıklı patates tarifimiz için mutfağa!

Patatesi bir de böyle deneyin; vanilyalı fındıklı patates tarifi