10.Gün iftar menüsü: Lokma usulü tavuklu karnıyarık

10.Gün iftar menüsü: Lokma usulü tavuklu karnıyarık
10.Gün iftar menüsü: Lokma usulü tavuklu karnıyarık

Nefis yemek tariflerine devam ediyoruz. Bu kez sebzeli ezogelin çorbasıyla başlangıç yapıyor; ana yemek olarak tavuklu karnıyarık ve mısırlı, havuçlu pilav tarifi veriyor ve kemalpaşa tatlısıyla menüyü tamamlıyoruz. Böylece aslında Ramazan ayından 10 günü de geride bırakıyoruz… En lezzetli yemek tarifleri için Lokma’yı takip etmeye devam edin...

Sebzeli ezogelin çorbası yapımı

Hem yaz hem de kış aylarında çok sık tercih edilen çorbalardan biri ezogelin. Bilhassa kış hastalıklarından korunmak için anneler bu tarife başvuruyor. Biz de ramazan sofrasında 10.Günü ezogelin çorbasıyla açıyoruz. Pirinç ve kırmızı mercimeğin yer aldığı sebzeli ezogelin çorbası, bol vitaminli ve besleyici değeri de oldukça yüksek. İşte karşınızda nefis bir çorba tarifi:

Sebzeli ezogelin çorbası yapımı

Sebzeli ezogelin çorbası
Sebzeli ezogelin çorbası

Tavuklu karnıyarık nasıl yapılır?

İlginç gelebilir ama karnıyarık yapmak için kıymaya ihtiyacınız yok. Lokma usulü bir tarifle, tavuklu karnıyarık yapabilirsiniz. Patlıcanın içine yerleştireceğiniz tavuk, sebze ve baharatlarla birlikte tavuklu karnıyarıkla tanışabilirsiniz. Üstelik yapımı da çok kolay. Patlıcan yemek tarifi arayanlar oldukça fazla, bu da aklınızda bulunsun. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuklu karnıyarık
Tavuklu karnıyarık

Mısırlı havuçlu pilav tarifi

Pirinç pilavı sofraların olmazsa olmaz ana yemekleri arasında yer alıyor. Ancak biraz daha farklı bir tarif isteyenler mısırlı; evet, mısırlı - havuçlu pilav yapabilir. Bir de zerveçal ekleyince tadından yenmez. Üstelik pirinç bu sayede altın sarısı renge bürünüyor. Zorluk seviyesinin ‘kolay’ olduğu bu tarif için pişirme süresi 25 dakika, hazırlanma süresi ise 10 dakika. Tarife aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mısırlı havuçlu pilav
Mısırlı havuçlu pilav

Peynir tatlısı olarak da bilenen tatlı: Kemalpaşa tatlısı

Pratik bir tatlı tarifi isteyenler için Kemalpaşa tatlısı epey kurtarıcı. Peynir tatlısı olarak da bilinen bu lezzet, bol şerbet içerdiğinden dolayı aslında kaymakla da servis edilebilir. Bu arada, koyun peynirinden yapılan bu tatlının un, irmik ve yumurtayla yoğrularak kurabiyeler haline getirildiğini ve ardından fırında pişirilerek paketlenerek satışa sunulduğu bilgisini de dipnot olarak paylaşalım.

Kemalpaşa tatlısı
Kemalpaşa tatlısı