10.gün iftar menüsü

​10.gün iftar menüsü
​10.gün iftar menüsü

Hemen hemen hepimizin canının çektiği yiyecekleri tek bir tabakta topladık! Yiyen herkese mutluluk verdiği gibi hoş sohbetlere de tanık olan gün tabağı, iftarı iple çektiğimiz bir menü oldu. Hem kim demiş ramazanda her gün ağır yemek yapılır diye? Bugün de alışılmışın dışına çıkalım. Çayınızı demleyin ve ezanın okunmasını bekleyin iftara ziyafet var!

Avcı böreği

Sevmeyeninin olmadığı bir börek varsa o da avcı böreği! Dışının çıtır çıtır iç harcının ise alışılmış harçlardan farklı olduğu bu börek, bir taneyle yetinmeyeceğiniz bir lezzet. Ve bu lezzetin tüm püf noktaları ise bizde!

Mercimek köftesi

Mercimek köftesiz bir gün tabağı düşünülemez! Bakıldığında yapımı çok kolay duran ama aslında kıvamının zor tutturulduğu mercimek köftesi, mutfakta marifetli ellerden kaçamaz. Marifetine güvenip mutfağın yolunu tutanlara mercimek köftesi tarifimiz burada.

Zeytinyağlı sarma

"İftara zeytinyağlı sarma var." Deseniz en az on kişinin koşarak geleceğine eminiz! Gün tabağımızın yıldızı zeytinyağlı sarma, lezzetli iç harcı ve verdiğimiz tüm püf noktalarla her zaman yapmak isteyeceğiniz bir tarif.

Hardallı soğanlı patates salatası

Gün tabaklarında alışık olduğumuz patates salatalarına Lokmik dokunuşu geldi! Hardal ve soğanla farklı bir lezzete kavuşan patates salatasını ramazandan sonra da yapmak isteyeceğinize eminiz.

Sultan sarması

Bu iftar menüsünün arkasından sütlü tatlı yenir dedik ve tercihimizi sultan sarmasından yana kullandık. Hindistan cevizi aroması ve hafifliğiyle bir tabak daha isteyeceğiniz sultan sarması tarifimiz denenmeye değer!