13. gün iftar menüsü

​13. gün iftar menüsü
​13. gün iftar menüsü

Bugün iftara misafiri olduğu için ne yemeği yapacağına karar veremeyenleri böyle alalım çünkü akşama ziyafet var! Yüksük çorbasından etli çiftlik kebabına, kuş üzümlü fıstıklı pilavından tahinli köz biberli salataya kadar bugün menümüzde yok yok. Çayın yanında ise ramazanın gülü fıstıklı güllaç, hoş sohbetlerinizi daha da keyifli hale getiriyor. 13. gün iftar menümüzle misafirlerinizin lezzete doymasına ne dersiniz?

Yüksük çorbası

Hem mantı hem de çorba severlerin bir yemekte toplandığı yüksük çorbası, Türk mutfağından en sevdiğimiz klasikler arasında. İftarda menüye lezzet şovuyla başlamak isteyenleri böyle alalım! "Yüksük çorbası nasıl yapılır?" Diyorsan tüm püf noktalarıyla tarifi Lokmacığında!

Etli çiftlik kebabı

Esnaf lokantasının en sevilen klasiği etli çiftlik kebabı, bu kez sizin sofranızın yıldızı olacak! Etin ve sebzelerin bir araya gelerek iştah kabarttığı çiftlik kebabı tarifimiz, sizin hünerli ellerinizle birleşince bambaşka bir lezzete kavuşacak.

Kuş üzümlü fıstıklı pilav

Klasik pilavlardan sıkılanlara farklı bir deneyim yaşatacak harika bir önerimiz var: Kuş üzümlü fıstıklı pilav! Davet sofralarında hem gözleri hem de mideleri mest edecek olan bu pilav, sizi günün şefi ilan ettirecek lezzete sahip.

Tahinli köz biberli salata

Yıldızlar geçidi gibi olan bu menüye klasik salata tarifi gitmez dedik ve tercihimizi tahinli köz biberli salatadan yana kullandık. Sadece tadıyla değil bol lif ve vitaminiyle de gönlünüzü çalacak bu salata, pratik olmasıyla da hemen hemen her akşam iftara yapmak isteyeceğiniz bir lezzet.

Fıstıklı güllaç

İftar davetlerinde ramazanın gülü güllaç olmazsa olmazımız. Yumuşacık güllaç yaprakları tazecik fıstıkla birleşince iftarı iple çekmemizi sağlıyor. Misafirlerinize günün son lezzet şokunu yaşatmak için fıstıklı güllaç tarifimizi denemeye var mısınız?