16. gün iftar menüsü

​16. gün iftar menüsü
​16. gün iftar menüsü

Bugün kendimizi kebapçıda gibi hissetmek istediğimiz için ortaya böyle bir menü çıkardık. Bugün menümüzde çorbaların yıldızı olan mercimek, tek bir taneyle yetinmediğimiz içli köfte, keyfimizi de ikiye katladığımız lahmacun, acılara ferahlık katan haydari ve saraylara layık bir kadayıf var. İftarda görmeye alışkın olmadığımız bu lezzetlerle misafirlerinize farklı bir iftar deneyimi yaşatmaya var mısınız?

Mercimek çorbası

Çorba deyince birçok kişinin aklına ilk önce mercimek geliyor. Tek bir kaseyle bir ekmek yiyebileceğimiz bu çorbanın yapımı her ne kadar pratik görünse de aslında kıvamını tutturmak maharet istiyor. O kıvamın bütün püf noktaları ise hemen aşağıda sizi bekliyor.

İçli köfte

Adı geçtiği anda iç çektiğimiz içli köfte, iftar sofrasında maharetinizi ortaya koyabileceğiniz bir lezzet. İftarı açar açmaz üzerine bol limon sıkıp yemeyi düşündüğümüz içli köfte, bize günün zor geçmesini sağlıyor. Lokmacığınız zor anlar yaşarken onu yalnız bırakmazsınız diye düşünüyoruz!

Lahmacun

"Evde lahmacun mu olur!" demeden önce Lokmacığınıza güvenin ve bu tarifimizi mutlaka deneyin. İftar sofrasında herkesin en 3 adet yemesi garanti olacağı bu lahmacun, artık hazır almayı tarihe gömecek!

Haydari

Bu kadar uğraştırıcı bir menüye pratik ve lezzetli bir meze yapalım dedik ve tercihimizi haydariden yana kullandık. Az malzemeyle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu meze, kaşık kaşık yedirme garantili!

Fıstıklı burma kadayıfı

Bu kadar zor bir menüde bugün tatlı yapmayalım alalım dedik. Her zaman taze ve bol malzemeli tatlılarıyla gönlümüzü kazanan Osmanlı Saray Kadayıfı, bugün çayımızın yanına eşlik ediyor.