17.Gün iftar menüsü: Doyurucu lezzet inegöl köfte

​17.Gün iftar menüsü: Doyurucu lezzet inegöl köfte
​17.Gün iftar menüsü: Doyurucu lezzet inegöl köfte

Evet yine bir iftar menüsü ile karşınızdayız. Zaman hızla geçiyor ve bizde bu bereketli günleri bir bir uğurluyoruz. Her güne birbirinden güzel yemek tarifleri hazırlayarak yine sizlere fikir vermeye devam ediyoruz. Pratik lezzetler, .çabuk hazırlayabileceğiniz tatlılar, yöresel çorba tarifleri ve daha fazlası için internet sitemize birbirinden nefis tarifler sizi bekliyor. 17. günde de yine en özel lezzetleri sunmak için tüm tariflerimizi derledik, hazırsanız anlatmaya başlıyoruz!

Başlangıç için kremalı sebze çorbası

Olmazsa olmazımız çorba ile yine hafif bir başlangıç yaparak günün ilk yemeği için kollarımızı sıvıyoruz. Rengarenk sebzelerle yapılan hem gözümüzün hem midemizin bayram ettiği kremalı sebze çorbası bugün için harika bir başlangıç. Havuç, kereviz ve kuru soğanla beraber yeşilliklerle süslediğimiz bu pratik çorba tarifinin hazırlık süresi için on dakika yeterli olacaktır.

Kremalı sebze çorbası
Kremalı sebze çorbası

İnegöl köfte nasıl yapılır?

Bursa mutfağının meşhur yemeklerinden biri inegöl köfte bu akşamın ana yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Hem lezzetli hem doyurucu olan bu nefis köfte tariflerinin sırrı baharatlarda! Sizde bu lezzeti tam tutturabilmek için tarifimizdeki malzemeleri hazır ederek tüm püf noktalarıyla inceleyebilirsiniz.

İnegöl köfte
İnegöl köfte

Pratik erişte pilavı tarifi

Köftenin yanına en çok yakışan lezzetlerden biri pilav yemeklerin yanında tamamlayıcı olarak mutlaka tercih ediliyor. Bugün erişte ile pilav yapıyoruz. Hem çorbalara hem yemeklere çok yakışan erişte bugün tek başına sofrada lezzetine lezzet katıyor! Ceviz ve tulum peyniriyle beraber daha keyifli hale getirerek iftar sofranızda yer açabilirsiniz.

Erişte pilavı
Erişte pilavı

Türk kahveli damla sakızlı hurmalı muhallebi yapımı

Ramazanda başlangıç için tercih ettiğimiz hurmaları bu kez tatlı için hazırlıyoruz. Hurmanın faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz gibi tadıyla da herkesin sevdiği bir tatlı. Lokma’ya özel bu hurmalı tatlı için tüm detayları, malzemeleri ve püf noktaları sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

Türk kahveli damla sakızlı hurmalı muhallebi
Türk kahveli damla sakızlı hurmalı muhallebi