22.gün iftar menüsü

​22.gün iftar menüsü
​22.gün iftar menüsü

22. günden Lokma severlere merhaba. 22 gün boyunca her gün olduğu gibi bugün de iftara şov gibi bir menü hazırladık. Ramazanın son misafirlerini ağırlarken yapabileceğiniz bu menü, mutfakta ne kadar yetenekli olduğunuzu ispatlayacağınız nitelikte. "Lokmacığım bu menü benim için çocuk oyuncağı" diyenleri bir adım öne alalım ve doğru mutfağa geçelim.

Ezogelin çorbası

Her gün içseniz bıkmayacağınız o çorba hangisi? Bizim cevabımız ezogelin. Soğuk havaya inat her seferinde içimizi ısıtmakla görevli olan bu çorba şimdi iftar soframızda güzel bir başlangıç yapmamızı sağlıyor.

Bademli iç pilav

Bir pilav ne kadar güzel olabilir Lokmacığım? Diye merak edenlere lezzetini anlatamayacağımız o pilav bademli iç pilav olurdu. İçinde yer alan bütün malzemelerle aromalar arasında gezmenizi sağlayacak bizden demesi!

Bademli iç pilav tarifi

-2 su bardağı pirinç

-2 yemek kaşığı tereyağı

-3 su bardağı kaynamış su

-1,5 tatlı kaşığı tuz

-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

-1 avuç iç badem

-2 yemek kaşığı kuş üzümü

-2 yemek kaşığı Antep fıstığı

Servis İçin

-Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Pirinci yıkayıp ayıklayıp bir süre kaynamış suda bekletin. Dolmalık fıstıkları ve bademleri pilav tenceresine alıp hafif pembe renkte kavurun. Kavrulunca ocağı kapatıp tencerenin hafif soğumasını sağlayın. Soğuyunca ocağı açıp yağı ilave edin. Pirinçleri sularını süzerek tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kaynamış suyu ekleyin. Tuzunu atın, kapağını kapatıp suyunu hafif çekmesini sağlayın. Suyunu bir miktar çekince kuş üzümlerini ve Antep fıstıklarını ekleyin. Kapağı kapatıp ateşi kısarak pirinçlerin suyu tamamen çekmelerini sağlayın. Pişince kapakla tencere arasına bir kağıt havlu sererek pilavı dinlendirin.

Hünkar beğendi

Osmanlı mutfağının en güzel lezzetlerinden biri olan hünkar beğendi, et ve patlıcanın bir araya gelerek oluşturduğu en güzel lezzetlerden. Bu menünün en şahsiyetli tariflerinden biri olan hünkar beğendinin tüm püf noktaları ise bizden!

Vişne sulu bostana

Kaşık salatanın ikizi olan vişne sulu bostana, acı ve ekşi aromasını aynı anda veren bir salata. İç pilava da güzel eşlikçi olacak olan bu salatayı iftar masanıza kesinlikle eklemeniz gerekiyor.

Vişne sulu bostana nasıl yapılır?

- 3 adet domates

- 3 adet salatalık

- 6 adet sivribiber

- 1/2 demet maydanoz

- 1/2 demet dereotu

- 6 dal yeşil soğan

- 1 yemek kaşığı kuru nane

- 2 tatlı kaşığı sumak

Sos için

- Tuz

- Limon suyu

- Zeytinyağı

- 1 çay bardağı vişne suyu

Yapılışı

Bütün malzemeleri ince ince doğrayıp bir kaseye alın. Sos malzemelerini karıştırın. Salataya ekleyin.

Hibiskus şerbeti

Hemen hemen haftada bir menümüze eklediğimiz için ramazanda içmeyi en sevdiğimiz içeceğin hangisi olduğunu anlamanız zor değil. Yapımı çok kolay olan içtikçe ferahlık veren hibiskus şerbeti tarifimiz hemen burada!

Kömbe

Bu kömbe börek olan değil, Antakya kurabiyesi olarak bilinen kömbe. Antakyalıların çayın yanından ayırmadığı bir tatlı olan kömbeyi tıpkı onlar kadar lezzetli yapmanın sırrı bizde!