23.gün iftar menüsü Malatya'dan!

​23.gün iftar menüsü Malatya'dan!
​23.gün iftar menüsü Malatya'dan!

Malatya Malatya bulunmaz eşin diyoruz ve bugün menümüzü kayısı diyarının lezzetlerinden oluşturuyoruz. Yüksük çorbası, sıcak çiğleme, papaz yahnisi, yoğurtlu pirpirim, kömbe ve kaymaklı kuru kayısının olduğu menümüz, ramazanın son misafirlerine şovlu bir masa hazırlamak için ideal. Eee menüde Malatya yemeklerinden oluşur da emek vermeden olur mu? Hadi mutfağa akşama çok işimiz var!

Yüksük çorbası

Mantı seviyorsanız eğer bu çorba büyük ihtimalle en sevdikleriniz arasında yer alıyordur. İçerisinde minik minik mantı ve etin yer aldığı Malatya usulü yüksük çorbası, üzerinde yer alan süzme yoğurtla mantının ikizi gibi ortama giriş yapıyor.

Sıcak çiğleme

Bizim Malatya yemeklerinde en sevdiğimiz o lezzet sıcak çiğleme. Soğanın ve bulgurun birleşerek bu kadar lezzetli bir yemeği ortaya çıkarabilmesi ise Malatyalıların damak zevklerinin büyük başarısı.

Papaz yahnisi

Malatya mutfağından bahsedilip et olmadan bir menü verilmesinin imkansız olduğunu söylememize gerek yoktur diye düşünüyoruz. Eti kuşbaşı hazırlayın arpacık soğanları doğrayın ilk kaşıkta Malatya'ya yolculuk yapacağız.

Yoğurtlu pirpirim

Malatya yemeklerinin yanına salata yapmak yerine yine Malatyalılara özgü bir lezzet yapalım dedik ve tercihimizi yoğurtlu pirpirimden yana kullandık. Pirpirimden gelen hafif ekşi tatla yoğurdun birleşmesine bayılacaksınız.

Kömbe

Malatya'nın sadece etli yemeklerinin olduğunu düşünmeniz bizi bir tık üzer! Hamur işleriyle de meşhur olan Malatya'nın en lezzetlisi ise kömbe.

Kaymaklı kuru kayısı

Malatya'nın lezzetlerinden menü oluşturulur da kayısı o sofrada olmazsa Malatyalıların bize küseceğini bildiğimizden kaymaklı kuru kayısı tatlısını menümüze ekledik. Yapımı çok basit tadı efsane olan bu tatlıyı denemeden günü bitirmeyin!